Uhm… ik moet poepen…

0
221
Foto: Pixabay.com

Australië is het land van de outback. Grote woestijnen, enorme gebieden die niet bewoond zijn. En dat betekent vaak dat er ook geen WC is. Bij National Parks kom je nog weleens een huisje tegen waarin je naar de WC kan. Voor zover je het een wc kunt noemen, want je doet je behoefte direct in een grote tank.

Maar wat nou als je echt in de middle of nowhere bent? In de wijde omtrek geen enkel teken van beschaving? Tja, dan doe je je ding langs de kant van de weg. En als je klaar bent, ach…dan rij je verder.

Shit!

Zo deed ik dat, tenminste. Alleen had ik daarbij even niet gedacht aan het feit dat het in de woestijn bijna nooit regent.

Het gevolg is dat je op sommige plekken overal “faxen uit darmstad” ziet liggen. Vaak met fier wapperende vaandels van wit-met-bruin. Als die tenminste niet vrij rondwaaien. Niet bepaald netjes, slecht voor het milieu en laten we wel wezen: enorm respectloos voor dat land waar je al weet-ik-hoe-lang naartoe wilde.

En stel uit Brisbane kreeg de schijt van deze vorm van vervuiling. Dus wat doe je dan? Je maakt een tutorial video over “hoe te poepen in de outback” en zet deze online.

Hoe poep je in de outback

Eigenlijk is het simpel.

  1. Graaf een gat van 20 cm diep. Een metalen schep is hierbij erg handig
  2. Doe je ding
  3. Bedek je zojuist afgeleverde lading met een extra laagje WC-papier
  4. Steek de boel in de fik (let er wel even op dat je dit veilig doet, een bushfire is nog erger dan een Bruine slang).
  5. Laat het vuur doorbranden tot het uit zichzelf uitdooft.
  6. Gooi het gat weer dicht.

Zoals de dame in de video zegt: “Don’t shit on Australia!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER