Waarom bijna elke backpacker in overtreding is

0
228
australische-politie-auto

Ik denk dat ongeveer 99,98847% van alle backpackers in overtreding is geweest. Ook jij. (Ik ook, trouwens) En als je nog moet vertrekken, dan gá je ook in overtreding zijn. Waarom? Dat lees je hier.
Kijk, in Australië hebben ze best rare dingen. Rare landschappen, rare beesten, rare mensen. Maar één van de raarste dingen die ik tot nu toe ben tegengekomen is toch wel de “Pen License” (Het Penbewijs).

Afb: Ohpeacefulday.blogspot.com

Penbewijs

Nooit van gehoord? Nope, ik tot voor kort ook niet. Maar het blijkt dat je op de basisschool in Australië het recht om met een pen te schrijven moet verdienen! Jawel! Je krijgt daar schrijfles met een potlood net zolang tot je handschrift mooi genoeg is. Op dat moment ben je geslaagd voor je Penbewijs.

Oh, wat een glorieuze dag! Een dag die je je voor altijd zult herinneren. Een van de grootste zeges die een achtjarige antepodean kan behalen. En sommige scholen maken daar écht serieus werk van.

Gezakt voor je penbewijs?

En als je nu zakt voor dit examen? De meeste kinderen doen dan alsof hun neus bloedt en beginnen ergens in de bovenbouw toch gewoon met pennen te schrijven. Illegaal dus! De boefjes! En aangezien wij Europeanen nooit van de Penlicense gehoord hebben, zijn wij dus bij elk geschreven woord grof in overtreding!

Persoonlijke schande

Voor mij is het bestaan van dit document trouwens nogal een nederlaag. Mocht ik op de kleuterschool al niet “op” voor het veterstrik-diploma (ik kon het al), nu blijkt ook dit document aan me voorbij te zijn gegaan. Zelfs al had ik in Oz op school gezeten, mijn handschrift is sowieso nogal beroerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER