Australische “Rad van Fortuin” gaat de mist in

0
335
Wheel of Unfortunate Words

Vroeger had je in Nederland een spelshow genaamd “Rad van Fortuin”. Vroeger? Inderdaad, want heel toevallig is vandaag bekend gemaakt dat “Rad van Fortuin” komt te vervallen. Maar deze site draait niet om Nederlandse spelletjes, hier draait het om Australië. Dit artikel gaat dan ook over de Australische variant: “Wheel of Fortune”. En daar hebben ze, zacht gezegd, nogal geblunderd.

Say what?

Voor wie het spel niet kent… je krijgt een paar letters cadeau, en vervolgens moet je door vragen goed te beantwoorden letters winnen om uiteindelijk het woord, de zin, het gezegde, de bandnaam of wat dan ook te raden.

Tijdens een aflevering, kregen de kandidaten dit voor hun kiezen:

Wheel of Unfortunate Words

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zie meteen wat hier staat. Jij ook, toch? Ik bedoel… iets wat eindigt met “.. it dork”. Duidelijk toch?

Nou, zo duidelijk bleek het niet te zijn. Op social media gingen de Aussies helemaal los. Vooral Twitter leverde veel vondsten op.

Een bloemlezing

  • Suck it dork
  • Fuck it, work
  • Pick at pork
  • Sick at work
  • Lick it dork

Toen merkte iemand op dat de gegeven letters RSTLNE waren en dat bekend was dat de S en L er niet in voorkwamen. Dus dan blijft er iets over met een F.

Uh oh… wat is hier gebeurd? Heeft de stagair een prank uitgehaald, die niemand doorhad? Vergeet niet dat Aussies weliswaar hun ruwe randjes hebben, maar grof taalgebruik op TV is een No-no.

Het antwoord

Maar nee. Het was geen rogue intern. Het was ook geen blunder.

We werden bedonderd door ons eigen sick mind (“A sick mind is a joy forever”). De kandidaat liet zich echter niet van de wijs brengen en gaf in een flits het juiste antwoord: “Back at work”.

WTF?

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER