Jonge reiziger opgepakt

0
305

Een Australische jongen had een droom. Een droom die wij, backpackers, prima zullen begrijpen. Hij wilde de wereld zien. Daarom pakte hij de auto van de familie om van de kust van New South Wales naar de westkust te rijden. Na 1300 kilometer werd hij door de politie opgepakt. Waarom?

Waarom

australische-politie-autoWaarom, vraag je je misschien af? Waarom zou de politie een reiziger oppakken? De eerste aanleiding voor het staande houden van de auto was het feit dat de politie zag dat de bumper van de auto los hing en over de straat sleepte.

Bij het controleren van zijn identiteit bleek de bestuurder slechts 12 jaar oud te zijn. Hij was vertrokken vanuit Kendall, New South Wales, en onderweg naar Perth (Western Australia). De voorgenomen route was 4000 kilometer.

De jongen moest door de familie worden opgehaald. Een politiewoordvoerder: “Hij had de auto van de familie meegenomen. Zijn ouders hadden hem meteen als vermist opgegeven toen hij vertrok, dus we waren al naar hem op zoek.” De woordvoerder vermoed dat de jongen tijdens het rijden een ongeluk heeft gehad, wat de loszittende bumper zou verklaren.

Bestraft

De jongen zal “worden aangepakt” conform het Australische Jeugd Strafwet. De politie: “Hij zal wel een waarschuwing of zoiets krijgen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER