Een pyramide bij Cairns? Ontdekten de Egyptenaren Australië?

0
323
Pyramide_Queensland_Australië
Walsh's Pyramid, Queensland (foto: Wikipedia Commons)

Het klinkt als een slechte practical joke, maar volgens sommige archeologen kun je in Australië een echte pyramide bezoeken. Het grappige is dat dit in de buurt van Cairns zou zijn. Het woord “Cairn” is Engels voor “hoop stenen”. Maar toch is het bericht uit de Daily Mail absoluut niet grappig bedoeld.

Egyptenaren bouwden pyramide

Volgens een groep vrijwillige archeologen zouden de Oude Egyptenaren Australië hebben bezocht. Dat is dus veel eerder gebeurd dan de officiële ontdekking door Kapitein Cook en zijn Eerste Vloot.

Deze Egyptenaren waren eigenlijk net backpackers, ze kwamen op bezoek en gingen aan het werk. De Egyptenaren zouden bij Cape York aan land gegaan zijn en via de kust naar het zuiden zijn getrokken tot ze New South Wales bereikten. Nu, vijfduizend jaar later, is er een pyramide ontdekt.

Hoe kun je een pyramide over het hoofd zien?

Pyramide_Queensland_Australië
Walsh’s Pyramid, Queensland (foto: Wikipedia Commons)

Het klinkt raar. Hoe kun je nu een pyramide ontdekken? Die dingen zijn toch enorm groot? Dat klopt. Deze is ruwweg 922 meter hoog. Duidelijk een gevalletje “hidden in plain sight”. Sterker nog, de Pyramide heette altijd al Walsh’s Pyramid. Alleen dacht men altijd dat het een natuurlijke berg was.

Walsh’s Pyramid zou een van de twee zijn. De ander zou in Gympie (Queensland, nabij Noosa) hebben gestaan. Deze zou reeds lang geleden zijn afgebroken. Hierogliefen die in Gosford gevonden zijn noemden de pyramide in Gympie, en noemden er nog eentje op een onbekende locatie. Ray Johnson, die beweert de hierogliefen te hebben ontcijferd, stelt dat de pyramide in Gosford het graf was van Nefer-ti-ru, een lid van de Egyptische koninklijke familie.

Spanning en samenzweringen

Natuurlijk wordt er nu lustig op los gespeculeerd. Op Youtube wordt ook een suggestieve documentaire getoond, die stelt dat deze kennis onder de pet gehouden wordt. Het feit Walsh’ Pyramid nooit is onderzocht is koren op de molen van de samenzwerings-fanaten. En dat terwijl in de folders van het National Park waar het ligt staat dat “de berg erg doet denken aan een pyramide”.

Hoax?

Er wordt ook verwezen naar een pyramide die in 2016 in Bosnië was ontdekt. Hierover heb ik op Google echter niets kunnen vinden, behalve op sites die bekend staan om hun fake news. Het uitbreiden van de zoekopdracht met de term “hoax” levert dezelfde sites op, plus een paar sites die iets serieuzer lijken te zijn.

Vooralsnog heb ik dus sterk het gevoel dat ook Walsh’s Pyramid op natuurlijke wijze is ontstaan. Maar het zou wel enorm cool zijn als ik het fout had…

Meer info: Mail Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER