Waarom voorbereiden loont: 18-jarige pakt reis naar Sydney verkeerd aan

3
770
Harbour Bridge, Sydney, NSW, Australië

instappen-vliegtuig

Gelukkig ben jij bezoeker van www.backpackeninaustralie.nl. Dat is gelukkig voor ons, want dat betekent dat we niet voor niets stukjes aan het schrijven zijn. Maar het is vooral gelukkig voor jou. Want dat je deze site bezoekt, betekent dat je jezelf goed aan het voorbereiden bent. Hoe belangrijk een goede voorbereiding van je reis naar Australië is, blijkt wel uit het verhaal van een 18-jarige jongen uit het Gelderse Vaassen.

Vliegticket Sydney

Deze backpacker had voor € 800 een ticket gekocht naar Sydney. Volgens de planning zou hij 22 uur onderweg zijn, waarbij hij twee keer moest overstappen: één keer in Chicago en één keer in Toronto. De jongen, die van zichzelf in het AD zegt dat hij vroeger best goed in aardrijkskunde was: “Maar dat laatste stuk van Toronto naar Sydney kon ik niet zo goed voor m’n ogen halen”. Maar het zal wel goed zijn, toch?

Had hij maar even de telefoon gepakt om het te controleren, want vlot na het opstijgen bekeek hij het schermp met de vluchtinformatie en zag hij het toestel naar de verkeerde kant vloog. Nieuwsgierig zoomde hij in om te ontdekken dat zijn eindbestemming Sydney (Nova Scotia, Canada) was, en niet Sydney (NSW, Australië): “De eerste 20 minuten heb ik in mijn hoofd keihard zitten schelden”.

Sydney
Hij wilde naar Sydney, maar ging naar Sydney (Google Maps)

Bij aankomst werd de jongen, die natuurlijk gekleed was op de 25+ temperaturen van Australië hartelijk welkom geheten door het Canadese klimaat: het vroor 20 graden en er was een sneeuwstorm op komst.

Hulp en onheil

Gelukkig werd Milan ter plekke goed geholpen. Al snel werd hem een andere vlucht naar Sydney (het goede Sydney dit keer) aangeboden. Dat was maar 33 uur vliegen en zou € 1500 kosten. Voor de onhandige backpacker was de lol er echter wel vanaf. Hij wilde gewoon naar huis. Dus vloog hij naar Toronto, waar hij vast kwam te zitten. Vanuit thuis regelden zijn ouders een nieuwe ticket.

Alleen was onze anti-held inmiddels ook zijn paspoort kwijt te zijn. Het kostte een paar uur om dit terug te vinden. Inmiddels is hij weer thuis, van wat ongetwijfeld de kortste backpacktrip aller tijden is geweest.

3 REACTIES

  1. Oh hemel, wat een avontuur. Dit gaat hij in ieder geval nooit meer vergeten en hij heeft als hij er overheen is, heeft hij een fantastisch verhaal om te vertellen 😉

    • Ik heb het ook weleens meegemaakt, toen ik “Elst” in de TomTom moest invoeren. Wist ik veel dat er twee plaatsen met die naam zijn. Gelukkig rijd je in Nederland hooguit een paar honderd kilometer om.

      Die jongen is uiteindelijk nog wel in Australië terechtgekomen, dank zij een reisbureau dat dit een mooie gelegenheid vond iets leuks te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER