Home Het laatste nieuws uit Australië
Het laatste nieuws
Nieuwe App vol avontuur PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Woensdag 03 Februari 2016 00:39

Story City is een nieuwe app waarmee je een zelfgekozen avonturenverhaal in kunt duiken. De app werkt in Brisbane, de Gold Coast en Adelaide. En, niet onbelangrijk voor arme backpackers: Story City is gratis te downloaden, zowel in de Apple Store als bij Google Play.

De app zet je aan om op ontdekkingsreis te gaan door de stad. Dat is al leuk, maar de app beloofd ons ook een "wicked sense of humour". Zowel toeristen als locals kunnen, met slechts een smartphone in de hand, nieuwe kanten van de stad leren kennen. Want je kunt natuurlijke en museum in om te zien hoe het vroeger was, maar hoeveel koeler is het niet om zelf terug te reizen in de tijd, waarna je de stad moet redden van de ondergang?

Welke keuzes je onderweg ook maakt, ze zijn bepalend voor het pad dat je door de stad zal afleggen. En elke keuze beïnvloedt het verloop van het verhaal. Ben jij een echte overwinnaar? Of leiden jouw keuzes je naar rampspoed?

City Story is "live" gegaan met 14 avonturen in de steden Adelaide, Brisbane en Gold Coast. Elk verhaal is geschreven door schrijvers uit de omgeving, met medewerking van muzikanten, grafische vaklieden en voice actors. Deze maand komt er nog een vijftiende verhaal bij. "The Treasure of Light", speelt zich af in Adelaide en komt op tijd voor "The Adelaide Fringe", het grootste culturele festival van Australie.

Meer info: www.storycity.com.au

 
Gratis David Bowie-concert in Sydneys' Hyde Park PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Woensdag 13 Januari 2016 01:46

Op 13 januari vindt in Sydney een gratis concert plaats ter ere van de kort geleden overleden zanger David Bowie. Bowie-fans worden uitgenodigd om hun meest buitenissige Bowie-outfit aan te trekken en te komen dansen op de grootste hits van deze wereldster.

Het concert vindt plaats bij de muziekstand in Meriton Festival Village.

Kom op 13 januari en pik dit concertje mee. Het eerste concert is van 18:15-19:30 uur, het tweede van 20:45-21:45 uur.

 
Overdosis fataal voor muziekfestivals? PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Woensdag 06 Januari 2016 09:11

Muziekfestivals in New South Wales lopen gevaar. Groot gevaar. En het gevaar heet drugs.

Omdat er volgens de deelstaatregering te vaak mensen overlijden door een overdosis, heeft de minister van Politie Troy Grant organisatoren gewaarschuuwd: festivals die niet voldoen aan hun zorgplicht, zullen worden gesloten.

Grant kwam met zijn waarschuwing nadat tijdens Oud & Nieuw een 23-jarige vrouw met een MDMA overdosis in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen. Daarvoor overleden in december twee party-goers op het Adelaide en Sydney Stereosonic Electronic Music Festival.

Kim Moyes, een grote naam in het dance wereldje in Sydney was in een reactie heel duidelijk: "Dreigen muziekfestivals te sluiten en organisatoren verantwoordelijk houden voor de keuzes van bezoekers? Gestoord!"

Moyes betoogt dat er tussen 20 december en 2 januari op tragische wijze 10 doden zijn gevallen in het verkeer. Dit aantal wordt gezien als een "goed resultaat".

Moyes: "Ik wil hun dood niet trivialiseren, maar ik zie de regering niet dreigen het transportsysteem te sluiten".

 
Chaos op vliegvelden door stakingen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Woensdag 23 September 2015 08:13

Binnenkort met het vliegtuig naar of van Australië? Neem dan een fikse portie geduld mee. Internationale reizigers moeten namelijk rekening houden met forse vertragingen. De oorzaak: stakingen op de 8 internationale vliegvelden.

De acties gaan tien dagen duren. Het gaat, zoals zo vaak, over de arbeidsomstandigheden en het loon.

De stakingen beginnen op maandagochtend: dan wordt het werk twee uur stilgelegd. De rest van de tiendaagse actieperiode wordt er 's avonds twee uur gestaakt.

De vliegvelden van Cairns, Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Perth, Darwin en de Gold Coast worden allemaal geraakt.

 
Briljant: De GIGA selfie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Zaterdag 12 September 2015 11:19

Een briljante actie in Australië: de Selfie.

Huh? Dat doet iedereen toch allang?

Niet zoals de Ozzies het nu doen. Zij pakken het groots aan, met de Giga Selfie. Een selfie die je van honderden meters afstand kunt nemen, waardoor je ook de omgeving te zien krijgt. De GIGA selfie service is pas geleden gelanceerd door Tourism Australia. Met de foto-fielen uit Japan in het achterhoofd hebben ze een systeem verzonnen waarbij je op een bepaalde plek gaat staan om vervolgens met een app een camera te activeren. Vervolgens maakt een camera een closeup van je gezicht, om daarna uit te zoomen naar de omgeving.

https://www.youtube.com/watch?v=hmEBK8ctEHs

 

LAST_UPDATED2
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2016 Backpacken in Australië. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.