Home Het laatste nieuws uit Australië
Het laatste nieuws
Eat drink Perth - Foodie Festival PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Dinsdag 01 Maart 2016 15:21

Goed nieuws voor de echte smikkelaar: het jaarlijkse festival Eat Drink Perth staat weer te beginnen. Op 16 maart is de aftrap, waarna de echte liefhebber tot 23 april zijn buikje kan rondeten met het nieuwste van het nieuwste uit de diverse keukens. Lisa Scaffidi, de burgemeester van Perth, zegt dat zowel festivalgangers als foodies zullen staan te juichen bij het aanbod: "Perth heeft laten zien dat het een haast onverzadigbare lust naar festivals heeft. Ook heeft het aangetoond met flair in de keuken te staan, de culinaire kunst heeft een verfijndheid van internationaal statuur bereikt".

Eat Drink Perth is volgens haar een viering van het diner, waarbij de gast een doorsnee krijgt van de nieuwste en beste foodie hotspots. Bovendien wordt de gast getrakteerd op de nieuwste culinaire trends.

Lees meer...
 
Directe verbinding naar Australië: steeds dichterbij PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Maandag 29 Februari 2016 00:00

Je kunt moeilijk verder weg dan Australië (nou goed dan: Nieuw-Zeeland). Het is zelfs zo ver, dat je minstens een keer moet overstappen. Want een directe verbinding bestaat niet. Althans...nog niet.

Want vliegtuigen blijven steeds langer in de lucht. Lichtere metalen, verbeterde motoren en steeds slimmere ontwerptrucjes leiden ons naar een nieuwe generatie vliegtuigen. En daarmee kom je verder. Zou een directe verbinding tussen de Australische oostkust en Europa mogelijk zijn?

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Massale Skinny-dip in Sydney PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Zondag 28 Februari 2016 11:20

In Nederland hebben we de Nieuwjaarsduik, met de inmiddels traditionele voopaginafoto in de Telegraaf (en vervolgens de net zo traditionele zoektocht naar de identiteit van de, meestal rondborstige, dame in kwestie. In Australië gaan ze een stapje verder!

Australiërs van alle rangen en standen lieten vanochtend alle gene los, kleedden zich uit, en doken het water in. Het was inmiddels de vierde keer en daarmee bijna een traditie: de jaarlijkse Sydney Skinny Ocean Swim.

Het evenement is volgens de organisatoren verzonnen om je "net dat kleine beetje buiten je comfort zone te brengen". Het begon zondagochtend lokale tijd (vannacht dus, voor ons) op Cobblers Beach. Een groep mensen "bevrijdde zich tijdelijk van de verstikkende ketenen" van de moderne samenleving om lekker naakt te gaan zwemmen.

Voor sommigen is dit event gewoon een kans om lekker naakt te recreëren met gelijkdenkenden. Anderen vinden dat dit event verder gaat dan alleen maar lekker zwemmen. Voor hen gaat het om negatieve lichaamsbeelden te laten varen. Het zwemtochtje, met een parcours van 300 of 900 meter, is geen wedstrijd. Het is ook geen exhibisionistisch festijn. Daar zorgt de organisatie wel voor door ervoor te zorgen dat mensen zich pas op het laatst uitkleden en deelnemers sarongs te geven om zich te bedekken terwijl ze het water uitkomen. Nigel Marsh, de oprichter, vertelt dat het niet zozeer om de naaktheid gaat. Voor hem is het een evenement dat mensen dezelfde empowerment geeft als een marathon, maar dan zonder kleding: "Het is bedoeld als een leuke breuk met het bekende. Eentje waar mensen zelf betekenis aan kunnen geven. Misschien betekent het voor de een dat ze een trauma loslaten, is het voor de ander het vieren van een overwinning op kanker en voor weer een ander het omhelzen van een positief lichaamsbeeld na een borstverwijderende operatie", zo vertelt hij.

Kijk voor foto's van het evenement op de site van The Daily Mail

 

 
Gedachten tijdens het vliegen: waarom rond? PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Woensdag 24 Februari 2016 00:32


Als je naar Australië vertrekt (of terugkomt) zit je al gauw 30 uur of meer in het vliegtuig of op het vliegveld. Na een tijdje heb je dan alle films van het on-board entertainment programma wel gezien. Slapen is moeilijk. Je verveelt je dood.

En op gegeven moment komt de onafwendbare vraag naar boven. De vraag aller vragen. de Vraag. "Waarom zijn die vliegtuigraampjes eigenlijk rond?"

Het antwoord

Een nutteloze vraag? Niet bepaald.

Lees meer...
 
Australisch plaatsje opgeslokt door Hairy Panic PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Donderdag 18 Februari 2016 17:03

In het zuidoosten van Australië voeren bewoners een hopeloze strijd tegen tumbleweed. Bij hen staat het bekend als "Hairy Panic". Door de exteme droogte in de regio groeit dit spul sneller dan ooit. De inwoners van Wangaratta hoeven zich niet te vervelen, want ze zijn elke dag uren bezig met de strijd tegen deze invasie. Een inwoner noemt het "slopend, mentaal en fysiek". Boze vingers wijzen richting een boer die zijn onkruid niet zou hebben gewied.

Het spul is irritant, en kan dodelijk zijn voor dieren die het eten. Lastig voor een land waar schapen en runderen het belangrijkste landbouwproduct zijn. Maar vooralsnog vinden mensen het vooral irritant.

De bewoners staan overigens alleen in hun strijd. Het spul levert geen brandgevaar op, dus de autoriteiten bemoeien zich er niet mee.

Op NOS.nl vindt je een prachtig filmpje!

 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2016 Backpacken in Australië. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.