23 bloedirritante dingen die je in Australië gaat meemaken

0
439
Om gek van te worden (Foto: Kinkate, Pexels.com)
Om gek van te worden (Foto: Kinkate, Pexels.com)

Reizen naar Australië. Het lijkt zo leuk. Maar is dat wel zo? Hier 24 bloedirritante dingen die je in Australië gaat meemaken…

 1. Op een mooie dag ga je naar het strand voor wat verkoeling. Je schopt je slippers uit en moet in noodtempo de koelte opzoeken omdat het zand bijna kookt (zie ook Waarom je altijd FlipFlops moet dragen)
 2. Dat je je slippers NIET uittrekt, maar dat iemand op de achterkant trapt, waardoor ze keihard terugpetsen tegen je voet (als ze niet uitscheuren, tenminste).
 3. Je wacht op de trein, het is bloedheet. Als hij dan eindelijk het station binnenrijdt, ziet hij eruit alsof de Flintstones er nog mee gereden hebben. Een airco? Hah…nope
 4. Dat je een heerlijke broodje BBQ-worst probeert te eten, maar elke poging ermee eindigt dat je shirt vol met ketchup zit…
 5. … en dat je nog extra voor die saus moest betalen ook nog.
 6. Dat je in je auto stapt, maar dat die door de zon zo heet is, dat je je handen brandt aan het stuur.
 7. Dat je eindelijk TOCH in de auto kunt stappen, om je vervolgens te branden aan dat metalen ding van je autogordels.
 8. Dat je als een hap van je fish’n’chips wilt nemen je eerst een titanenstrijd moet voeren met de zeemeeuwen.
 9. Dat je in de binnenlanden veilig denkt te zijn voor de zeemeeuwen en dat het vlees vervolgens door een Laughing Kookaburra van je BBQ wordt gejat.
 10. Dat je zeker weet dat geen enkele vogel in de buurt is, maar dat je vervolgens door een zwerm vliegen wordt aangevallen.
 11. Dat je even op bezoek gaat bij het buurdorp. En dat je inmiddels al twee uur onderweg bent.
 12. Dat je in de rij staat voor een broodnodig verkoelend ijsje, maar dat je wanneer je eindelijk aan de beurt bent te horen krijgt dat de ijsmachine stuk is…
 13. Dat favoriete artiest toevallig ook in Australië is, maar dat een “toer” door Australië alleen Sydney, Melbourne en Brisbane omvat. Terwijl jij net in Perth zit… (check TicketNetwork om te zien welke concerten spelen, of via TicketLiquidator)
 14. Dat je lekker naar het strand gaat, maaar dat de zee vol zit met kwallen.
 15. Niks witte kerst…
 16. Mozzies!
 17. Sandflies…aaagh
 18. Dat je je hele reis oplet of je niet toevallig een dodelijke slang tegenkomt, maar eigenlijk alleen in de Taronga Zoo een slang te zien krijgt.
 19. Dat je een “paaltjesroute” loopt en ontdekt dat de paaltjes niet zoals in Nederland elke 500 meter zijn aangebracht, maar slechts bij kruizingen. Als ze tenminste niet zijn weggespoeld.
 20. Dat je denkt dat je voor “eventjes” echt geen zonnebrand nodig hebt, en je de dag erna wakker wordt als een roodgebakken kreeft. Inclusief de bijbehorende pijn.
 21. Dat net die dag de After Sun lotion uitverkocht is…
 22. Dat je eindelijk de TimTam explosion denkt te gaan ervaren, maar dat de TimTam in je hot coco valt…
 23. En tenslotte… dat je ontdekt dat je door alle souvenirs veel teveel gewicht meezeult en je ze alleen mee naar huis kan nemen door fors bij te betalen voor extra bagage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER