Een levendige stad met veel diversiteit waarvan velen denken dat het de hoofdstad is van Australië… Het bruisende Melbourne mogen jullie echt niet overslaan! Wil je tijdens je avontuurlijke reis de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van deze stad gezien hebben? Lees dan snel verder voor de 5 toeristische trekpleisters van Melbourne!

 

Queen Victoria Market

Deze wereldberoemde markt staat al meer dan 140 jaar bekend als het hart van Melbourne. Op deze markt hebben honderden bedrijfjes zich gevestigd waar ze alle soorten producten verkopen. Kleren, dagelijkse boodschappen, de leukste souvenirtjes en nog veel meer… Hier is alles te vinden!
Wat je hier ook niet mag missen is de nachtmarkt. Er zijn twee varianten: de Summer Night Market en de Winter Night Market. Elke woensdagavond in de periode van juni-augustus en november-maart is de nachtmarkt geopend van 17:00 uur tot 22:00 uur. Bovendien is hier de toegang gratis.

Feitje: Queen Victoria Market is het grootste openluchtmarkt in het zuidelijk halfrond!

 

Royal Botanic Gardens

Trekt flora en fauna jou? Haal dan je hart op in het schitterende Royal Botanic Gardens. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar, behoort deze plek als een van de hotspots van Melbourne. Bovendien is deze tuin een natuurlijke toevluchtsoord voor inheemse flora en fauna, zoals camelia’s, vetplanten, rozen, zwarte zwanen, kaketoes en klokvogels. Even een break houden mid-verkenningstocht? Neem plaats bij een café's of bezoek het winkeltje en koop souvenirs ter herinnering van je bezoek of cadeautjes voor het thuisfront.

TIP: in de zomer kun je hier theatervoorstellingen, tentoonstellingen bekijken en een openlucht bioscoop bezoeken!

 

Federation Square

Federation Square (lokaal bekend als Fed Square) is het culturele hart van Melbourne. Het is de thuisbasis voor kunst, cultuur en openbare evenementen. Mensen komen hier dagelijks naartoe voor de gezelligheid bij de bars & restaurants, het theater, musea of puur om te shoppen. Ook is deze bezienswaardigheid een van de meest bezochte attracties van Melbourne met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar. Wauw!

 

Centre Place

Op zoek naar een plek waar je nog meer tentjes en gezelligheid kan vinden? Dan is Centre Place, gelegen in het Melbourne Central Business District, zeker een gebied dat op jouw lijstje hoort. Je kunt hier namelijk diverse restaurants, winkels, bars en galeries vinden. En met dank aan de straatartiesten is het heerlijk rondlopen door de knusse straten; genieten!

 

Shrine of Remembrance

De Shrine of Remembrance (afgekort The Shrine) is een uniek oorlogsmonument met een weerzinwekkend uitzicht over de stad. Het was oorspronkelijk gebouwd om de soldaten uit Victoria te eren die hebben gediend tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar wordt nu beschouwd als een monument voor alle Australiërs die hebben gediend in gewapende gevechten, vredesoperaties en wereldwijde conflicten.

Bezoekers kunnen ook het heiligdom in The Shrine verkennen. Hier staat een marmeren herdenkingssteen met de woorden ‘Greater love hath no man’ (Niemand heeft een grotere liefde). Een keer per jaar, op 11 november om 11:00 uur, schijnt er een lichtstraal door de opening van het dak om het woord ‘Love’ te verlichten. Een unieke en onvergetelijke ervaring!

 

St. Kilda

Ultiem relaxen of een watersport beoefenen kan perfect bij het meest beroemde strand van Melbourne, te vinden in de stad St. Kilda. Deze sfeervolle kustplaats is zeer geliefd onder de inwoners en bezoekers. Ook zijn hier bekende attracties te vinden zoals het pretpark Luna Park, Catani Gardens en Fitzroy Street. Het is dus niet voor niets dat er jaarlijks duizenden mensen hiernaartoe komen… En dat moet jij dus ook zeker doen!