Een van de leukste dingen om te ontdekken tijdens je reis Down Under, is natuurlijk de lokale keuken. Ben je benieuwd wat typisch Australisch eten is? Het antwoord is dat het niet echt bestaat. De oorsprong van het Australische eten ligt namelijk in Engeland, maar ook de immigratie heeft een effect gehad op de lokale cuisine. Waar de Australische keuken eerst bestond uit simpele meat & veggies, heeft het nu veel invloeden vanuit de hele wereld, zowel uit Azië en Europa. Toch hebben we enkele 5 dishes voor je op een rijtje gezet, die je echt moet proberen als je gaat reizen naar Australië. 

 

1. Barbie

De barbie, zoals de Aussies zeggen, is een belangrijk onderdeel van de Australische cultuur en daarom hoort dit ook zeker op nummer 1 in het rijtje van typisch Australisch eten…

We bedoelen hier natuurlijk barbecueën mee. De Aussies grijpen elke gelegenheid aan om de barbecue aan te steken. Van lekkere hamburgers tot kangoeroevlees tot verse vis… Je noemt het maar! Er wordt echt van alles op de barbecue gegooid! En wat is een barbecue zonder een lekker biertje of een goed glas wijn? Genieten!

2. Meat Pies

Australian football, bier en meat pies… Een klassieke combinatie voor de meeste Australiërs! Ook buiten deze combo staat de meat pie bekend als een iconisch gerecht. Is een meat pie net zo simpel zoals het klinkt? Jazeker! Het is een hartig taartje van bladerdeeg met als vulling warme stoofvlees. Natuurlijk kan je hier ook verschillende varianten op proberen, maar met stoofvlees is wel echt dé klassieker en overheerlijk! 

3. Lamingtons

Het mag dan misschien niet echt een gerecht zijn, maar een lamington hoort toch wel tot het lijstje van dingen die je moet proberen tijdens je reis naar Australië. Een lamington is een Australische cake dat bestaat uit boterkoek of biscuitgebak. De cake is vervolgens bedekt met chocoladesaus en wordt gerold in gedroogde kokosnoot. 

4. Tim Tams

Bijna iedereen in Australië of die het land heeft bezocht zijn dol op deze wereldberoemde chocoladekoekjes. Indien je er toch niet bekend mee bent, moet je echt de Tim Tam Slam proberen. Je pakt zo’n koekje en vervolgens drink je je thee of koffie door het koekje heen. Een vervanger voor een rietje dus! Of je kunt het natuurlijk gewoon dopen in het warme drankje zodat het lekker kan wegsmelten in je mond.

5. Vegemite (op toast)

Het klinkt je vast wel bekend in de oren of je hebt het zelfs al een keer geprobeerd, maar vegemite is een klassieker onder de broodbeleg van Australië. Let wel op dat je het heel dun smeert op je toast, want vegemite is namelijk heel erg sterk en zout van smaak. We kunnen hier heel kort in zijn… Je houdt er wel van of juist niet, want het is zeker niet een broodbeleg voor iedereen!

Van welke gerechten uit dit rijtje typisch Australisch eten hou jij het meeste?