BagBnB: Eindelijk je tas veilig stallen

0
117
Screenshot website BagBnB
Handig: BagBnB geeft een overzicht van veilige plekken om je tas te droppen.

BagBnB is een nieuw initiatief dat een oplossing biedt voor een probleem dat veel reizigers herkennen: waar laat ik mijn spullen?

Ken je dat? Je moet ‘s ochtends uitchecken, maar de bus (of vliegtuig) vertrekt pas ‘s avonds. Maar je wilt de hele dag nog wel lekker de omgeving kunnen verkennen.

Dan heb je een probleem, want…waar laat je dan in hemelsnaam je spullen zo lang?

Via-via werd ik gewezen op een nieuw concept, wat in mijn ogen ronduit briljant is: Bagbnb!

BagBnB is een “Luggage Storage Network”, een netwerk waarmee je snel kunt vinden waar je in de omgeving een tijdje je tas kunt stallen. Ja, dat kost wat geld, maar is stukken goedkoper dan het alternatief: je hostel een nacht langer boeken.

Met BagBnB zoek je een “Angel” waar je je spullen kwijt kunt. Je boekt (met creditcard of paypal-account). Vervolgens krijg je het adres om je spullen te droppen, waar je ze ook weer kunt ophalen.

BagBnB is nieuw, dus het aantal plekken is beperkt. Maar toch…in Sydney kun je al terecht op 23 plekken, in Melbourne op 30, in Adelaide 11 en in Perth zijn 8 BagBnBs te vinden.

De Angels zijn allemaal bedrijven. Soms is dat een hotel, maar het kan ook een winkel, bistro of fietsverhuurder zijn. Voor bedrijven biedt BagBnB dus een mooie extra manier om wat bij te verdienen. Het is echter niet zo dat je ook bij particulieren terecht komt, zoals bij AirBnB wél het geval is.

Dat heeft als voordeel dat het platform meer controlemogelijkheden heeft om de kwaliteit van de opslag te waarborgen. Het is echter maar de vraag in hoeverre dit nodig is, want BagBnB biedt – zoals elk online platform- een eenvoudige mogelijkheid om reviews achter te laten.

Het stallen van je tas kost bij de meeste Australische opslagplekken AUS$8. Dat bedrag is altijd hetzelfde, hoe groot je tas ook is.

Da’s handig!

DELEN
Vorig artikelBackpacken in Australië? Vijf handige tips!
Volgend artikelBibliocenter Weert in teken van Australië
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.