Bellen vanuit Australië met een lokaal abonnement

0
1649
Gelukkig zijn de telefoons in Australië wel iets moderner (Foto: Pixabay)

Natuurlijk wil je ook in Australië bereikbaar zijn. Zo goed mogelijk, ten minste. Want geloof het of niet, als je in het midden van de woestijn zit, is er vaak geen dekking. Bellen gaat dan niet lukken, laat staan appen.

Bellen in Australië is fors duurder dan in Nederland (of binnen de EU). De prijs van roaming, oftewel het bellen met je eigen abonnement via het netwerk van een buitenlandse aanbieder, is binnen de EU aan banden gelegd. Maar vanuit Australië bel je bij Vodafone voor, schrik niet € 1,98 per minuut. Nee, dit is geen tikfout, het kost echt bijna € 2 per minuut. Internet? € 9,10 per MB. Aanbieder BEN is ietsje goedkoper, daar ben je “slechts” € 1,27 per minuut kwijt.

Maar bellen binnen Australië is dan toch wel goedkoper? Nou, nee. Als je met je Nederlandse abonnement een Australisch nummer belt, bel je als het ware vanuit Australië naar Nederland en dan weer terug. Ook duur dus. En dat terwijl je heel veel binnen het land gaat bellen: zoekende naar een hostel, een baantje, of om een excursie te boeken.

Bellen met je Nederlandse abonnement is dus niet aan te raden. Beter gebruik je een lokaal abonnement. Met een beetje mazzel heb je een simlock vrije telefoon die je kunt gebruiken. Anders pik je ter plaatse gewoon een tweedehands toestel op.

Lyca Mobile is een redelijk bekende naam in GSM-land. Ook in Nederland wemelt het van de winkels van deze aanbieder. Zo hebben ze een aanbieding waarmee je onbeperkt binnen Australië kunt bellen en SMS-en voor nog geen AUS$ 10 per vier weken
. onbeperkt kunt bellen en SMS-en in Australië!

. Dit is inclusief 7GB aan data.

Ook naar Nederland
Let wel dat met deze goedkope deel je belminuten naar Nederland NIET onder deze aanbieding vallen. Wanneer je ook je belminuten-naar-Nederland in je abonnement wilt meenemen is het pakket van AUS$ 22,45 de perfecte keuze. Je krijgt dan onbeperkt bellen en SMS-en naar 54 landen bellen (waaronder Nederland) en hebt 7GB aan data (tijdelijke bonus van 2GB extra).

Oh en een pro-tip: zorg dat je Offline Maps op je telefoon hebt staan. Dan kun je tenminste je weg vinden als je in de bush verkeerd bent gelopen.

*Dit artikel bevat een gesponsorde link. Door in te gaan op de aanbieding van deze onafhankelijke aanbieder ontvangt www.backpackeninaustralie.nl een kleine commissie die helpt om de site in de lucht te houden*

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.