Motorvakantie in Australië: waar moet je op letten?

0
112
Op de motor door Australië

De meeste backpackers kiezen voor bus of auto om door Australië te trekken. Maar met  een motorvakantie in Australië beleef je de ultieme vrijheid.

Heb je een motorvakantie in Australië gepland? Supertof! Toch zijn er iets meer dingen waar je rekening mee moet houden dan wanneer je gewoon met het vliegtuig op vakantie gaat. In dit artikel bespreken we uitgebreid de ins en outs van een motorvakantie.

Kies de bestemming in Australië

Als je alleen nog maar weet dat je op motorvakantie wilt in Australië, maar nog niet precies de locaties hebt uitgezocht, is het belangrijk daar eerst over na te denken. Als je daar een motor huurt, dan is het goed om je route al in grote lijnen uit te stippelen. Hoeveel afstand je af kunt leggen scheelt er aan of jij alleen binnendoorwegen wilt nemen of ook grote delen snelwegen wilt rijden. Het is minder leuk op de snelweg, maar je bent wel sneller op locatie. Plan de route op Google Maps, hierin kun je ook kiezen om snelwegen te vermijden.

Weet wat je mee moet nemen

Natuurlijk neem je van alles mee dat je ook moet meenemen tijdens een toertocht in Nederland, maar er zijn ook een aantal dingen die je verplicht mee moet nemen in het buitenland. Zo is het in sommige landen verplicht een reservebril verplicht bij je te hebben. Neem ook een groene kaart mee, dit is je internationale verzekeringsbewijs. Iets wat je ook zeker niet moet vergeten, is een goede motorhelm. Als je een lange tocht maakt, dan wil je natuurlijk een helm waarop je kunt vertrouwen. Zorg ook voor genoeg gereedschap waarmee je kleine ongemakken aan de motor gemakkelijk zelf kunt repareren. Je wilt niet steeds naar de garage moeten, waar je sowieso veel te veel geld moet betalen.

Houd rekening met verschillende verkeersregels

Bij onze buurlanden valt het nog wel mee met de andere verkeersregels, maar als je naar Australië gaat moet je rekening houden met dingen waar je misschien niet aan gewend hebt. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je aan de juiste kant van de weg rijdt: links!

Het is sowieso belangrijk altijd te checken wat de snelheidslimieten zijn, zodat je zeker weet dat je niet thuiskomt met tientallen boetes op de mat. Ook de alcohollimiet kan verschillen, en soms zijn ze ook strenger dan in andere landen. Kleine details, maar belangrijk om te weten.

Kies voor kortere routes

In gedachten klinkt het leuk: lekker de hele dag op de motor zitten. Maar in werkelijkheid betekent dat je je de hele dag moet concentreren op het verkeer en aan het eind van de dag uitgeput in je bed ligt. Onderweg heb je helaas nergens kunnen stoppen en dus weinig kunnen zien, omdat het schema te strak is. Dat is zonde van je gave motorvakantie. Beter kun je kortere routes kiezen met ruimte om de omgeving te verkennen.

Vergeet de thuisblijvers niet

Motorrijden blijft gevaarlijk, en het is dan ook slim om iemand die thuis blijft op de hoogte te houden van de plekken waar je bent. Zo kun je elke avond als je bent aangekomen op je slaapplek even laten weten dat alles goed is gegaan. Zo hoeven de thuisblijvers zich geen zorgen te maken zolang je iets laat weten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FietsenopFietsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.