Slip, slap, slop – moet dat nou écht?

0
297

We hebben op deze website al meerdere keren gezegd dat het voor elke backpacker in Australië belangrijk is te voldoen aan de heilige drie-eenheid van slip, slap, slop. Zo schreven we iets meer dan een jaar geleden nog “Je moeder heeft gelijk, smeer je goed in met zonnebrand“, waarin we een aantal onderzoeken aanhaalden. Maar moet dat nou echt?

Is het nou echt nodig om zo panisch te doen over Slip (on a shirt), slap (on a hat) and slop on some sunscreen? Of is dat gewoon een dosis paniekzaaierij van bedrijven die graag meer zonnebrand willen verkopen?

Je kunt natuurlijk denken dat het wel meevalt met de kans op huidkanker, hoewel Australië al jarenlang “marktleider” is als het gaat om huidkanker. Misschien ben je blijven hangen in 2011 en is YOLO jouw motto.

Prima, ok…als je de lange termijn gevolgen niet onder ogen wilt zien, laat je dan overtuigen door de kortetermijn-gevolgen. Niet een rijtje argumenten dat we je hier gaan geven, maar gewoon een simpele foto die we online tegenkwamen. Ik kan uit ervaring zeggen: Ja,het is écht zo erg!

Dus doe jezelf een lol, bescherm je tegen de zon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.