Canberra: designhoofdstad van Australië?

0
160
Design Canberra - 4 tot 24 november 2019

In november vindt het Design Canberra Festival plaats. Gedurende deze maand kun je deelnemen aan allerlei activiteiten, waarvan sommige gratis zijn.

Canberra is de officiële hoofdstad van Australië. Toen Sydney en Melbourne elkaar de tent uitvochten om de hoofdstad te worden, besloten een paar slimme koppen om halverwege de twee steden een nieuwe stad te stichten die als hoofdstad zou dienen. Dat werd Canberra, een stad die op de tekentafel ontworpen is.

Maar dat is niet de enige reden dat Canberra zichzelf ziet als de nieuwe design-hoofdstad van Australië. Van 4-24 november 2019 vinden er in het kader van het Design Canberra Festival 2019 elke dag, de hele dag, allerlei workshops, lezingen, exposities, performances en nog veel meer activiteiten plaats voor de liefhebber van design en kunst.

Design Canberra: Urban Sketchers organiseert een gratis workshop
Doe mee met de gratis workshop van Urban Sketchers. (Afbeelding: Urban Sketchers)

Zo kun je op 7 november aanschuiven bij de Urban Sketchers voor een gratis workshop tekenen. Wie weet leer je hier nog beter tekenen dan Banksy, die in Melbourne dan weer heel duidelijk aanwezig is! Op 16 november kun je, samen met Krystal Hurst, juwelen maken in Aboriginal stijl (Deelname AUS$140) en op 23 november kun je hout leren snijden (deelname AUS$ 100).

Dus, hou jij van kunst en design en ben je in november in Canberra? Pik dan een graantje mee van het Design Canberra Festival 2019.

DELEN
Vorig artikelGluren naar Aussies (26): Portsea, Victoria
Volgend artikelBackpacken in Australië? Zo overleef je de felle zon
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.