Een waszak: nuttig, of ballast?

8
4550
Foto: backpackkit.nl

Een tijdje terug kreeg ik een basispakket thuisgestuurd met alle (volgens de mensen van Backpackkit.nl) onmisbare essentials voor elke backpacker. Een deel van die items heb ik tijdens een kampeertripje met de Hemelvaart getest (deel 1, deel 2, deel 3). En ik was erg blij met de items die ik had meegenomen. Maar het basispakket voor backpackers(dat ze verkopen voor € 95) bevat nog wat meer onderdelen. En ook die verdienen wat aandacht. Zoals de waszak.

Waszak (€ 2,95)

Foto: backpackkit.nl

De waszak van Backpackkit.nl kost € 2,95, is gemaakt van nylon en weegt 22 gram. Mijn eerste gedachte: wat een onzin! Waarom zou ik bijna drie euro uitgeven voor een zak, terwijl ik ook gewoon mijn vuile was onder in mijn rugzak kan proppen, eventueel in een vuilniszak! Dat is althans hoe ik het op mijn eigen Down Under reis heb gedaan. Toch blijken er een paar argumenten te zijn waarom een waszak een goed idee kan zijn.

Ten eerste: geur. Ik moet toegeven dat wanneer ik de was wilde doen, ik eerst een paar keer diep in- en uitademde en vervolgens mijn adem inhield. In de hitte van Australië wil je namelijk nogal zweten. En als je zweterige kleding in een plastic zak bewaart…. laten we zeggen dat Noord-Korea graag zou weten hoe ze die geur kunnen nabootsen. Deze waszak is echter van ademend materiaal, waardoor de stank meevalt.

Een ander argument geven de mensen van deze backpackers-webshop zelf: je kunt je was met zak en al in de wasmachine gooien. Dát is handig! Zo kun je je kleding eventueel afgeven bij een wasserij, zonder bang te zijn dat je met allemaal halve paren sokken blijft zitten. Ook maakt dit het een stuk makkelijker om samen met een andere backpacker in je hostel samen een was te draaien. Dat scheelt weer een paar dollar. Op die manier kun je de waszak redelijk snel terugverdienen.

Conclusie: toch maar wel

Een fatsoenlijke waszak heeft dus wel degelijk voordelen ten opzichte van een plastic zak. En ach, qua gewicht maakt die 22 gram ook niet heel veel uit, toch? Handig, doen!

Waardering: 4,5/5

 

 

DELEN
Vorig artikel#WAxit: Komt er burgeroorlog in Australië?
Volgend artikelKoala Roadtrip
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

8 REACTIES

  1. Dat is een pluspunt dat je de zak met was en al in de wasmachine kan doen! Zou ik hem wel voor aanschaffen als mijn man een paar dagen weg is!

  2. Handig, ik vroeg me inderdaad al af waarom je geen plastic zak nam. Ik backpack nooit, maar na een vakantie van paar weken stinkt mijn plastic zak altijd wel.

  3. Geniaal! Ik heb nog nooit een ‘echte’ backpacktrip gemaakt, maar wel op reis geweest met alleen een rugtas en ik moest even smakelijk lachen om hoe je de boel verwoordde. De wastas openmaken kan je inderdaad tranen in je ogen geven. ?
    Volgend jaar ga ik met mijn man een mooie roadtrip maken, waarbij een waszak me ideaal lijkt. Ik was er zelf niet opgekomen, dus bedankt voor je tip. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.