Gluren naar Aussies (11): Woolamai

0
101
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Vorige week bekeken we de zonsopkomst boven de zee bij Narrabeen , een buitenwijk van Sydney. Deze week blijven we aan de kust, namelijk bij Woolamai.

Woolamai Beach ligt onder Melbourne (Victoria), op het zuidelijke schiereileindje dat onderdeel is van Philip Island.

Afbeelding: Google Maps

Het stukje land is genoemd naar de aboriginal naam voor een vis die hier ten tijde van de ontdekkingsreizen veel voorkwam. Het grootste gedeeelte van dit schiereiland word in beslag genomen door Philip Island Nature Park. Het is voor een aantal vogelsoorten een belangrijke broedplek. Ook leven hier veel kleine pinguins.

De webcam van vandaag kijkt echter de andere kant op, want ook dit is een surfcam waarop je kunt checken of het de moeite is om met je surfplank onder de arm richting Woolamai te vertrekken. De webcam geeft een livestream waarop je de golven goed kunt inschatten. De camera beweegt heen en weer, waardoor je de hele kust kunt bekijken. Wanneer hij ingezoomd is en het weer wat minder is, wordt de beeldkwaliteit echter al snel wat minder.

Nieuwsgierig geworden naar deze webcam? Kijk gratis mee via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.