Gluren naar Aussies (12): Blue Mountains

0
99
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Eerste op de lijst om te bezoeken

Vorige week hebben we ons vergaapt aan de surfgolven bij Woolamai (in de buurt van Melbourne). Surfen staat bij veel Australiëgangers hoog op het lijstje van dingen om te proberen. Maar een bezoek aan de Blue Mountains staat waarschijnlijk nog veel hoger. Met de gratis Webcam van Scenic World Blue Mountains nemen we vast een voorproefje op de overweldigende ervaring van het uitzicht over dit World Heritage natuurgebied.

Katoomba

Scenic Wold ligt in Katoomba. Niet op de plek waar iedereen heengaat (het uitzichtspunt over de Three Sisters) maar iets meer naar het westen. Vanaf Scenic World kun je per kabelbaan over de vallei zweven. Je hebt dan zicht over de Katoomba watervallen, de Three Sisters en de Jamison Valley. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Want afgezien van het prijskaartje (AUS$49) is er nóg een belangrijke reden om deze attractie NIET te willen doen: de vloer van de gondel waarin je over de bomen vliegt is van glas! Eng! Meer over Scenic World Blue Mountains vind je in dit artikel.

De webcam van Scenic World is echt een hoogtepunt als het gaat om webcams. Niet alleen is deze webcam real time, maar je kunt hem ook zelf besturen. Door op de knop rechtsonder te drukken, kom je in de wachtrij te staan. Wanneer je aan de beurt bent, mag je de camera zelf 2 minuten bedienen. Je kunt naar links en rechts, naar boven en onder bewegen en naar hartelust inzoomen als je iets leuks ziet.

Webcam van Scenic World Blue Mountains

Deze webcam is wat mij betreft één van de mooiste die we tot nu toe tegengekomen zijn. Dat zou al zo zijn als hij niet bestuurbaar was, maar dit is ronduit geweldig. Het is geweldig als voorpret, maar ook om herinneringen bij op te halen.

Kijk hier live mee en neem de controle over de camera over (niet actief gedurende de nachtelijke uren)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.