Gluren naar Aussies (15): Palm Cove (QLD)

0
93
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Vorige week speurden we naar haaien op Shark Beach, deze week zitten we in het noorden van Queensland, nog boven Cairns. Op het randje van Kuranda National Park zitten we op het strand. En omdat zowel strand als een verre reis niet compleet zijn, hebben we dit keer Palm Cove als bestemming uitgezocht.

Palm Cove op Google Maps
Bron: Google Maps

Toegegeven, palmbomen krijg je op deze gratis webcam amper te zien. De webcam staat namelijk gericht op het water. De livebeelden scannen de hele zee (180 graden), waardoor je soms uitkijkt over (vermoedelijk) Trinity Beach, en soms een blik werpt op het nabijgelegen Ellis Beach – dat vreemd genoeg niet alleen een strand is, maar ook nog eens een eiland.

Live beelden uit Palm Cove

Het leuke met live-beelden is het feit dat je vooraf niet precies weet wat je te zien gaat krijgen. En soms, gebeurt er gewoon helemaal niks. Zoals op het moment dat wij onderstaande screenshot maakten.

Screenshot van de gratis webcam bij Palm Cove.

Ja, zelfs in Australië is het soms gewoon een beetje druilerig en suf. De golven maken niet heel veel indruk. Maar Palm Cove moet het ook niet hebben van de surf-crowd, maar van de liefhebbers van de natuur. Palmbomen, natuurlijk, maar ook grote hoeveelheden zeeschildpadden. Er zijn kano excursies waarbij je op zoek gaat naar zeeschildpadden.

Maar ja, op dit moment was er écht niets te beleven, getuige ook de persoon (man of vrouw?) die onder een boompje bezig is op de smartphone…

Is er nu wél iets te zien bij Palm Cove?

Maar misschien heb jij meer geluk en val je zomaar middenin een beachparty, of zie je iets bijzonders op zee. Kijk live mee naar de gratis webcam op Palm Cove. Spot je iets spannends? Stuur ons dan een screenshot, of laat een comment achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.