Gluren naar Aussies (17): Duranbah

0
51
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Na het drukke verkeer op Leach Highway van vorige week gaan we deze week weer naar het strand. De camera van deze week staat gericht op Duranbah Beach.

Zoals je op de screenshot kunt zien, was het al vroeg druk op dit stukje strand. Met de mooie golven is Duranbah een populaire plek voor surfers. Een groot deel van hen staat ‘s ochtends extra vroeg op om een paar golven te pakken voordat ze naar hun werk gaan. Maar getuige de kampeerbusjes op de voorgrond weten ook de rondtrekkende surfers dit stekje te vinden.

De camera van Duranbah geeft live beelden en zwaait van links naar rechts, waardoor je een mooie indruk krijgt van de golven en het strand.

Waar ligt Duranbah?

Duranbah ligt in het noorden van New South Wales, tussen Byron Bay en de Gold Coast en is een plaatsje dat bij backpackers nagenoeg onbekend is.

Echt raar is die onbekendheid niet, want bij de volkstelling van 2011 kwam men niet verder dan 262 inwoners. Er is, afgezien van het strand, eigenlijk ook niets te beleven.

Dus, heb jij zin om te surfen op een plek waar weinig backpackers komen, dan is Duranbah helemaal voor jou. Heb je niets met surfen? Dan heb rijd je dit dorp het beste voorbij.

Nieuwsgierig of het nu ook lekker surfen is? Bekijk de livebeelden van de Duranbah surfcam.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.