Gluren naar Aussies (2): Port Douglas

0
154
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Ons eerste inkijkje (alweer veel te lang geleden) was in Melbourne.

Dit keer gaan we een stuk naar het noorden, naar een plaatsje in Queensland genaamd Port Douglas. Met minder dan 1000 inwoners is dit dorp een plaatsje van niets. Dus waarom zou iemand die 66 kilometer vanuit Cairns naar het noorden willen rijden? Bij de stichting van het plaatsje, in 1877 was de reden simpel: er was goud te vinden. Voor surfers is dat onveranderd, want bij de juiste omstandigheden zijn de golven hier zou prachtig als het puurste goud.

De Port Douglas Surfcam staat gericht, hoe kan het ook anders, op het strand en schuift heen en weer, waarbij soms op een punt in de verte wordt ingezoomd.

Port Douglas Surfcam, 12-04-2019, 19:05 lokale tijd.

Helaas is de beeldkwaliteit van deze webcam een beetje korrelig, maar toch krijg je een goed idee van hoe het strand erbij ligt en hoe de golven zijn. Een vraag die mij bezig blijft houden: wat staat die persoon daar toch de hele tijd te doen…?

Bekijk de Surfcam Port Douglas zelf via CoastalWatch.

Nog wat weetjes

Wist je dat:

  • Port Douglas is genoemd naar een voormalige premier van Queensland, genaamd John Douglas?
  • Dit plaatsje misschien wel de laatste bewoonde nederzetting is die Steve Irwin heeft gezien, voordat hij op 4 september 2006 in een koraalrif in de buurt werd gestoken door een pijlstaartrog?
  • Een deel van de film “De Scheepsjongens van Bontekoe” hier is opgenomen?

Dit is het tweede artikel van een, hopelijk lange, serie. Heb jij nog een leuke webcam die in deze rubriek hoort? Mail ons dan even via het contactformulier .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.