Gluren naar Aussies (20): Victor Harbor (SA)

0
65
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week, Chiton Beach bij Victor Harbor (SA).

Deze week gaan we vanuit Airlie Beach naar de deelstaat South Australia (SA). Daar, iets meer dan 80 kilometer onder Adelaide, ligt het plaatsje Victor Harbor. Hoewel het plaatsje onder backpackers een stuk minder bekend is, is het met ruim 12.500 inwoners wel een stuk groter.

Dat Victor Harbor bij ons minder bekendheid geniet, is eigenlijk best raar. Voor Australiërs is het een bijzonder populaire plek om na de schoolexamens te feesten. In de zomermaanden is het voor de rest van de bevolking een belangrijke bestemming om te ontspannen. Als je de stranden ziet, snap je waarom. De gratis webcam die we vandaag hebben uitgezocht, toont een van die stranden, namelijk Chiton Beach.

Webcam: Baltic Live Cam

Chiton Beach, waar deze gratis webcam staat, ligt in Hayborough een wijk in Victor Harbor. De camera staat bij de Chiton Rocks Surf club, waar je een golfje kunt pakken in de wetenschap dat er een bar (en eventueel EHBO) in de buurt is.

Victor Harbor: populair sinds de 19e eeuw

De populariteit van Victor Harbor begon in de 19e eeuw. De meer welvarende inwoners van Adelaide ontdekten de krachtige combinatie van zacht zand, prachtige blauw-groene wateren en mooie uitzichten. Inmiddels heeft het plaatsje meer dan alleen strand. Was het vroeger een plaats waar de zeehondenjacht geld in het laatje bracht, nu verdient men er geld met zeehonden-excursies en tochtjes naar een Alpaca-boerderij waar je op een ATV (Quad) wordt rondgeleid.

In het South Australian Whale Centre leer je alles over de walvis. Ook heb je de kans pinguïns te spotten op Granite Island. En natuurlijk wemelt het er van de paden, waar je heerlijk kunt bushwalken.

Niet op de standaard route

Waarom het plaatsje dan zo onbekend is? Waarschijnlijk door de ligging. De meeste backpackers maken een rondje door het land, daarbij is Adelaide een bestemming die mooi tussen Melbourne en Alice Springs in ligt. Victor Harbor valt niet meteen op. Er is geen grote concentratie werk en ook het aantal backpacker hostels is erg beperkt.

Best Jammer, want als je van natuur houdt, is dit een mooie bestemming. Encounter Bay heeft een paar prachtige riffen die makkelijk bereikbaar zijn met de kano. Natuurlijk neem je snorkel en flippers mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.