Gluren naar Aussies (21): Geraldton

0
35

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week gaan we naar Geraldton, in Western Australia.

Vanuit South Australia, waar we vorige week een blik wierpen op Victor Harbor gaan we naar het westen. We gaan naar Geraldton, aan de kust van Western Australia.

Geraldton-google-map
Afbeelding: Google Maps

Dit stadje, dat ongeveer 409km boven Perth ligt, telt ongeveer 32.000 inwoners. De belangrijkste bestaansreden van Geraldton is de logistiek: het plaatsje heeft een grote haven en vervult een centrale rol in de logistiek voor de mijnbouw, visserij, graanteelt, schapenhouderij en voor het toerisme.

Toerisme in Geraldton

Voor toeristen heeft Geraldton het nodige te bieden. Zo vaart er in de zomermaanden elke zondag een replica van de Batavia dor de baai. Verder zijn er de nodige historische musea en plaatsjes, waarvan vooral Greenough het vermelden waard is. Technisch gezien is Greenough geen onderdeel van Geraldton, want het ligt ruim 20 kilometer verder, maar het is de reis waard als je het leuk vindt om even een eeuw (ofzo) terug in de tijd te gaan.

Duiken

In de omgeving van Geraldton kan goed gedoken worden. Populair zijn de Abrolhos Islands, het South Tomi scheepswrak en de duikstek met de originele naam “The Dive Site”.

Bijkomen aan het strand

Gebouw Geraldton Volunteer Marine Rescue
Afbeelding: Google Streetview

Om even tot rust te komen is een bezoekje aan het strand zeer de moeite waard. Bijvoorbeeld op de plek waar de webcam van deze week staat. Vlak bij de Point Moore Lighthouse staat het gebouw van de Geraldton Volunteer Marine Rescue Group.

Op het dak van het gebouw van deze organisatie staat een webcam geïnstalleerd die een vrij uitzicht heeft naar het westen. De webcam is helaas niet live, maar maakt elke minuut een nieuwe foto.

gratis webcam geraldton
Afbeelding: Webcam Geraldton Volunteer Marine Rescue

Wat je dan ziet? Een prachtig strand, waar je heerlijk kunt zitten. Mijn tip? Neem een paar drankjes en wat broodjes mee en blijf hier lekker zitten terwijl je de zon in het westen ziet ondergaan. Een prachtig eind van de dag.

Je kunt de gratis webcam van Geraldton bekijken via de website van het Department of Transport van WA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.