Gluren naar Aussies (22): Adelaide Town Hall (Noord)

Gluren naar Aussies (22): Adelaide Town Hall (Noord)

0
98
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week een webcam in Adelaide.

Vanuit Geraldton (WA) reizen we deze week terug naar South Australia (SA). Naar een webcam in Adelaide, om precies te zijn.

Adelaide is qua grootte de vijfde stad van Australia. De plaats is gesticht in 1836 en is vernoemd naar de echtgenote van de toenmalige koning van Engeland.

Adelaide is groot, maar niet megalomaan

Hoewel de stad ruim 1 miljoen inwoners heeft, heeft het de naam “20 minute city gekregen”. Niet omdat je er in 20 minuten wel bent uitgekeken, maar omdat je eigenlijk elke plek in de stad (of erbuiten) binnen 20 minuten kunt bereiken. Dus of je nu naar het CBD (Central Business District) wilt, of naar een wijngaard, je bent er zo.

Adelaide is een relatief vlakke stad. De enorme wolkenkrabbers zoals je die bijvoorbeeld in Sydney of Brisbane aantreft. Wel zie je veel kerktorens. Heel veel kerktorens. De stad heeft nog duidelijk haar oude karakter weten te behouden met veel oude gebouwen, waaronder de kerken waaraan de stad haar bijnaam “Stad der Kerken” heeft te danken.

Op deze webcam in Adelaide kijken we vanuit de klokkentoren van het stadhuis van Adelaide naar het noorden over King Street (dit ligt ongeveer 4 minuten lopen van Rundle Mall, waar ook een leuke webcam staat, namelijk die van de Rundle Lantern.De webcam is semi-live, hij ververst elke 5 seconden.

King Street is, ondanks de gemoedelijke sfeer, een belangrijke straat in de stad. Sterker nog, het is in het originele ontwerp van de stad (uit 1837) bedoeld als belangrijkste verkeersader. Die rol heeft het nog steeds. King Street verbindt het noorden en zuiden met elkaar. King street is ook de plek waar op feestdagen optochten en parades worden gehouden.

Opvallend aan deze straat is de bijna natuurlijke mix tussen oud en nieuw.Op de voorgrond staat het art-deco gebouw van de Savings Bank of South-Australia, iets verder een modern kantoor gebouw. In de verte zie je St. Peter’s Cathedrale.

Deze webcam live zien? Dat kan hier.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: