Gluren naar Aussies (23): Victoria Square / Tarntanyangga (Adelaide)

0
189
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week weer een webcam in Adelaide, namelijk die op Victoria Square / Tarntanyangga.

Als je deze serie een beetje volgt weet je dat we alle kanten op stuiteren. De ene week zitten we in Brisbane, dan in Sydney, en een week later in Geraldton, om de week erna weer in Melbourne om ons heen te kijken. Deze week is een uitzondering op de regel, want we blijven op de klokkentoren van het stadhuis van Adelaide, net als vorige week. Met één verschil: we draaien ons om en kijken deze week niet naar het noorden, maar naar het zuiden.

Het grappige: we staan op dezelfde plek, maar het uitzicht is enorm anders. Zagen we in het Noorden een hoofdverkeersader door het centrum van een middelgrote stad lopen, in het zuiden zien we ineens een grote open ruimte.

webcam-Adelaide

Die grote ruimte op de voorgrond is het grootste plein van Adelaide, Victoria Square / Tarntanyangga.

Tarntanyangga: traditionele ontmoetingsplaats

De dubbele naam verwijst naar de geschiedenis van deze plek, die voor de Kaurna (de lokale aboriginal stam) een belangrijke vergaderplaats was. De gemeente Adelaide denkt graag dat die traditie wordt voortgezet, doordat het plein een belangrijke ontmoetingsplek is geworden voor alle culturen. Voor inwoners en bezoekers.

Victoria Square / Tarntanyangga is een belangrijke locatie voor evenementen en festivals. In de aanloop naar kerstmis staat hier ook een kerstboom, de grootste van het zuidelijk halfrond.

Het gebouw link is de Adelaide Magistrates Court, een rechtbank. Aan de rechterzijde het Supreme Court, zeg maar de Hoge Raad van South Australia. Beide gebouwen zijn nationale monumenten (National Trust heritage). Het standbeeld in het midden is Koningin Victoria

Net als de camera van vorige week is dit een semi-live webcam, die elke vijf seconden update. Je bekijkt deze gratis webcam via de site van de gemeente Adelaide.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.