Gluren naar Aussies (24): Rundle Street projector (Adelaide)

0
54

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week wederom een webcam in Adelaide, namelijk de cam die gericht staat op de Rundle Street Projector.

Geloof het of niet, maar dit wordt de derde week op rij dat we in Adelaide zijn. Na eerst King Street te hebben bekeken en vorige week Tarntayangga te hebben bezocht, gaan we dit keer naar Rundle Street.

Maar wacht eens…zijn we daar niet eerder geweest? Inderdaad, de webcam van vandaag ligt op een steenworp afstand van de Rundle Lantern waarover we eerder schreven (deel 9 in deze serie). De Rundle Lantern is een enorme aandachtstrekker in de stad, het is haast onmogelijk om de bewegende lichtbeelden niet te zien.

Rundle Street projector: een blinde muur als projectiescherm

Minder bekend is de Rundle Street Projector, die gebruik maakt van een blinde muur boven de Rundle Buildings (184 Rundle Street, Adelaide). Helaas was er op het moment van schrijven weinig of niets te zien. De projector werkt namelijk alleen in de avonduren.

Hoe laat begint de show?

Zoals de andere webcams van de City of Adelaide is ook deze semi-live. Elke 5 seconden krijgen we een nieuw beeldje te zien.

Nieuwsgierig hoe het uitzicht nu is? De gratis webcam bekijk je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.