Gluren naar Aussies (26): Portsea, Victoria

0
184

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week: Portsea.

webcam-op-Portsea-SLSC
Locatie van de webcam in Portsea. Kaartje: Google Maps

Nadat we vorige week hebben genoten van het uitzicht van een penthouse in Melbourne gaan we deze week iets zuidelijker, naar Portsea.

Portsea ligt min of meer 60 kilometer onder Melbourne, op het puntje waar de baai van Port Philip via een dunne verbinding uitkomt op de oceaan. Het plaatsje strekt zich uit over het hele eind van het schiereiland, met Fort Nepean dat de toegang richting Melbourne bewaakt.

Plaatsje van niks, toch beroemd

Portsea is een plaatsje van niets. In 2016 woonden er alles bij elkaar 510 mensen maar werd beroemd doordat in 1967 de toenmalige premier van Australië er verdronk.

De ligging van Portsea maakt het, ondanks het onfortuinlijke incident, populair als duikstek. Voor scuba-duikers is Portsea de place-to-be. Er zijn regelmatig boten die uitvaren om scuba-duikers naar mooie stekjes te brengen.

Een ander sterk selling-point zijn de golven. Portsea Back Beach, het zuidelijke strand, is beroemd om zijn geweldige golven.

Portsea-victoria-webcam
De golven maken Port Sea Back Beach tot een populaire stek onder surfers.

Dit is dan ook waar de gratis webcam van deze week op gericht staat. Meer precies gezegd: de webcam staat bij de Portsea Surf Live Saving Club. Zoals je ziet is het niet raar dat deze plek onder surfers zo geliefd is.

Andere populaire plekken zijn Corsair Rock, vlak bij de doorgang naar Port Philip). Veel locals en professionals gaan hier met hun plank het water in. Voor beginners is deze stek niet geschikt, want deze surfplek is erg gevaarlijk met onverwachte stromingen die wel 8-10 knopen snel kunnen zijn. Zelfs ervaren surfers gaan hier alleen te water als er iemand met een (motor-)boot in de buurt is.

Deze gratis camera geeft continu live beelden in HD en is te bekijken op de site Swellnet.

DELEN
Vorig artikelMotorvakantie in Australië: waar moet je op letten?
Volgend artikelCanberra: designhoofdstad van Australië?
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.