Gluren naar Aussies (27): Noord-Sydney

0
238
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Deze week: Military Road, in Noord-Sydney

Vanuit Portsea richten we deze week onze aandacht op Sydney, de stad waarvan zovelen (onterecht) denken dat het de hoofdstad is….(get your facts straight!)

Bij Sydney denken de meeste mensen aan het Sydney Opera House, Circular Quay en de City Harbour Bridge. Maar Sydney is zoveel groter dan alleen het bekende stukje in het centrum.

Kijk voorbij de horizon van Sydney Harbour

Kijk, als je een of twee weken in Sydney bent, heb je aan het centrum genoeg, dat snap ik. Er is immers zó veel te zien en te beleven. Maar als je wat langer blijft, kan het lonen om wat verder om je heen te kijken. Bijvoorbeeld over het water.

Vanuit Circular Quay gaan regelmatig ferries naar de overkant, naar de noordzijde. In Sydney-Noord vindt je mooie plekjes, zoals Balmoral Beach (een verborgen parel), Gubbah Gubbah, Taronga Zoo en een kilometers lang wandelpad langs de kust die je het gevoel geeft in de vrije natuur te zijn – terwijl je vlakbij de suburbs van Clifton Gardens en Georges Heights bent.

Military Road: provinciale uitstraling in een metropool

Als je met de bus naar het noorden reist, steek je over via Sydney Harbour Bridge. Je slaat vervolgens rechtsaf (naar het oosten) via Military Road. Deze straat is waar de webcam van vandaag te vinden is.

Deze gratis webcam wordt verzorgd door Live Traffic NSW en is bedoeld om automobilisten een indruk te geven van de verkeersdrukte. Maar voor ons toeristen is dit natuurlijk een mooie manier om te zien hoe het dagelijks leven in Australië eruit ziet.

Wat meteen opvalt is dat de wijken in Sydney-Noord een heel ander karakter hebben. De hoogbouw van CBD zie je hier niet terug. In tegendeel, de meeste gebouwen hier hebben 2, soms drie, verdiepingen. Dat maakt dat Military Road, een enorm drukke verkeersader in een metropool, meer de uitstraling heeft van een provinciestadje.

De webcam ververst niet automatisch. Dat moet je doen door op de knop te drukken. Een nieuwe foto is elke 60 seconden beschikbaar. Je ziet deze (en andere) gratis webcams op de website van Lifetraffic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.