Gluren naar Aussies (4): Brisbane CBD

0
193
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Door Koningsdag enzo hebben we eventjes overgeslagen, maar deze week gaan we van Sydney Harbour naar Brisbane Central Business District (CBD).

De webcam van deze week staat in Newfarm, een hippe en dynamische wijk iets ten oosten van het centrum van Melbourne. Belangrijke trekker van dit stukje Brisbane is de Valley Fiesta. Tijdens dit festival wemelt het in dit buurtje van de live muziek en theater. In kroegen, maarook gewoon op straat. Zeer de moeite waard als je rond die tijd (meestal ergens eind juli of in augustus)

Deze camera staat echter niet op de Valley gericht, maar op het zakelijk centrum van Brisbane, het Central Business District (CBD). Wat je hier ziet? Vooral heel veel hoge kantoortorens, waaronder de Infinity Tower, de Soleil, de Central Plaza 1, de Riparian Plaza en de Aurora (vraag me niet welke welk is). Oh, en natuurlijk de prachtige stalen Story Bridge over de Brisbane River.

Brisbane CBD: Beeld van de webcam op 7 mei 2019

Zoals je kunt zien was het op het moment van schrijven nogal regenachtig en grijs. Dat is een uitzondering, want meestal is het in Brisbane prachtig weer. Zonnig en warm, maar met een lage luchtvochtigheid waardoor het altijd lekker toeven is in de buitenlucht.

Deze webcame ververst elke twee minuten.

Wil jij ook live meekijken met deze weather cam op het CBD van Brisbane? Klik dan op deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.