Gluren naar Aussies (5): vliegveld ADL

0
163

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Vorige week namen we een kijkje in Brisbane (Queensland). Vandaag gaan we naar South Australia (SA). En omdat we eens wat anders willen dan strand of stad, bezoeken we dit keer ADL.

Misschien heb je geen flauw idee wat ADL is. Of je hebt een (bij)baantje in de zorg gehad, en vraagt je nu vertwijfeld af hoe je een webcam zet op de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen… Tja, tenzij je een fervent flysim speler bent (of piloot) hoef je ook helemaal niet te weten dat ADL de internationale code is voor de Adelaide Airport. Weer wat geleerd.

Adelaide is voor buitenlandse toeristen niet de meest bekende luchthaven van Australië. Logisch, want bijna iedereen komt het land binnen via Sydney. Maar zo’n beetje elke grote stad in het land heeft een eigen vliegveld en binnenlandse vluchten zijn vaak spotgoedkoop. Dat biedt jou als backpacker een ongekende flexibiliteit, want vandaag zit je in Alice Springs, morgen in Perth. Of Adelaide, natuurlijk

De Adelaide Airport, opgericht in 1955, is qua drukte de vijfde luchthaven van het land. In 2017 verwerkte dit vliegveld net iets meer dan 8 miljoen passagiers.

De webcam van deze week staat op Gate 26 en “kijkt” naar het noord oosten. Helaas geeft deze camera niet echt een life beeld, maar ververst het elke minuut. Daardoor mis je helaas een hoop van de activiteit die rondom de aankomst en het vertrekklaar maken van vliegtuigen plaatsvindt.

Wil jij eens een blik werpen op wat er zoal gebeurd op het tarmac van Adelaide Airport? Klik dan op deze link.

DELEN
Vorig artikelCradle Mountain (Tasmanië)
Volgend artikelKoala aan de pil omgeving Adelaide?
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.