Gluren naar Aussies (6): Cable Beach, Broome

0
132
Valt er nog wat te zien?

Gluren naar Aussies (6) De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Vorige week waren we op het vliegveld van Adelaide waar we op een vliegtuig stapten naar het westen. Via wat omwegen komen we terecht in Broome (Western Australia).

Een pareltje in het westen

Parels: de bestaansreden van Broome

Broome is eind in 1883 opgericht als uitvalsbasis voor de parelvisserij. De hoogtijdagen waren echter van korte duur, want het stadje werd hard geraakt door de crisis van 1929. De Tweede Wereldoorlog liet ook zijn sporen na, want Broome heeft de twijfelachtige eer de enige stad te zijn die door Japanse vliegtuigen werd aangevallen. 9 gevechtsvliegtuigen vielen 16 vliegboten aan en veroorzaakten dood en verderf onder de Javaanse vluchtelingen (vooral Nederlandse burgers en militairen) die aan boord waren.

Tegenwoordig steunt de lokale economie op de lokale haven, waar veel vracht wordt overgeslagen, en toerisme. Dat toerisme is natuurlijk waarvoor wij in het plaatsje geïnteresseerd zijn.

En dan vooral één grote troef: Cable Beach.
22 kilometer wit zand, prachtig blauw water. Dit is hoe een strand hoort te zijn!

De Cable Beach “BroomeCam” is, naar eigen zeggen, de enige webcam die gericht staat op dit beroemde strand. Deze webcam geeft een live registratie van wat er op het strand te zien is. Prachtig weer, prachtig om bij weg te dromen!

Het is zeker de moeite waard om even een blik op de cam te werpen. Klik daarvoor op deze link (de cam staat bovenaan in het scherm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.