Gluren naar Aussies (8): Margaret River

0
105

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Vorige week hebben we genoten van de zonsondergang boven de McLeans Ridges. Deze keer kijken we eens rond bij Margaret River.

Margaret River ligt in het zuidwestelijke puntje van Western Australia en is vernoemd naar de lokale rivier. De plaats, die voor zover bekend de eerste kolonisten rond 1850 arriveerde telde in 2016 6.392 zielen.

Margaret River is ook in Nederland een bekende naam, omdat er veel wijn uit deze regio komt. Deze Australische wijn is veelal voordelig geprijsd, en van goede kwaliteit. Ook is er veel variatie in wijnen in Margaret River, de volgende druiven worden geteeld: Cabernet Sauvignon (CabSav), Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, Merlot, Chenin Blanc en Verdelho. Het is voor veel backpackers een plek waar ze een tijdje blijven hangen, om te werken als druivenplukker. Door de grote variatie aan druivenrassen is het plukseizoen relatief lang.

De webcam van deze week staat echter niet gericht op de rivier of een wijngaard, maar op de kust. Zoals je op het screenshot kunt zien, is het goed surfen. De regio heeft ongeveer 130 kilometer kustlijn waar 75 plekken goede surfcondities kennen. Dus als de kans op werk niet genoeg reden is om hier even neer te strijken, dan is de kans om een paar golven te pakken dat misschien wel voor je!

Screenshot live webcam Margaret River.

Deze webcam staat op het dak van een appartementencomplex en kijkt uit over de zee.

Benieuwd of er nu ook mooie golven te zien zijn? Bekijk dan de webcam live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.