Gluren naar Aussies (9): Rundle Lantern (Adelaide, SA)

0
225
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië.

Na de golven van Margaret River gaan we weer naar de stad. Adelaide, om precies te zijn.

De Rundle Lantern

De webcam van vandaag hangt in The Rundle Lantern op de kruising Pulteney Street en Rundle Street in Adelaide CBD. Nu zou je misschien denken dat het dus een webcam in een lantaarnpaal is, maar de Rundle Lantern is wel wat meer dan dat.

De Rundle Lantern is een imposant lichtspel dat ongeveer 40% bedekt van de parkeergarage op deze locatie. Over 9 verdiepingen bedekt dit lichtkunstwerk in totaal 1066 vierkante meter. Het bestaat uit 748 panelen met LEDs. ‘s Avonds speelt het, geheel computer gestuurd, een prachtig lichtspel af.

Deze video van iets meer dan drieënhalve minuut laat zien hoe de Rundle Lantern in 2008 werd geopend. Zoals je ziet is het een absolute aanrader om tijdens je verblijf in Adelaide een bezoekje aan dit lichtspel te brengen.

Bezoekers zijn gemengd in hun oordeel over deze decoratie. De een vind het prachtig om te zien, de ander is vooral blij dat die lelijke betonnen bak erachter een beetje wordt gemaskeerd. De eindconclusie lijkt te zijn dat het leuk is om te bekijken als je in Adelaide bent, maar dat het geen reden an sich is om deze stad te bezoeken.

Screenshot webcam Rundle Lantern

Natuurlijk is de Rundle Lantern via een webcam te volgen, zij het met een kleine vertraging. Het beeld wordt namelijk elke 5 seconde ververst. ‘s avonds krijg je zo een goede indruk van de lichteffecten, overdag krijg je een leuk inkijkje in de dagelijkse gang van zaken in het centrum van Adelaide. Bekijk het zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.