Gluren naar Aussies (3): Sydney

0
83
Valt er nog wat te zien?

De uitdrukking “gluren naar de buren” ken je ongetwijfeld. Vanuit www.backpackeninaustralie.nl gluren we liever naar Australië. Daarom speuren we het internet af naar webcams die ons een kleine blik gunnen op Australië. Ons vorige inkijkje was in Port Douglas (we weten nog steeds niet wat die persoon daar stond te doen..

Dit keer beklimmen we het dakterras van Café Sydney voor een blik via de webcam op Sydney. We kijken uit over de Sydney Harbour (uiteraard inclusief de Bridge).

Sydney Cafe Webcam

Zoals je ziet, was het op het moment waarop dit artikel geschreven werd lekker rustig. Af en toe kwam er een auto voorbij, maar dat was het ook wel. Overdag (voor ons ‘s nachts) wemelt het hier echter van de mensen, want dit stukje Sydney is een echte trekpleister.

Café Sydney is gevestigd bij Circulair Quay, het knooppunt van zo’n beetje elke veerdienst van belang in Sydney. Op de pier rechts (niet in beeld) is het een drukte van belang. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben dat je via die route naar het Sydney Opera House loopt.

Aan de linkerzijde (wel in beeld) zie je nog net een stukje van The Rocks. Dit gebied kenmerkt zich door oude huisjes. Sterker nog: dit is waar Sydney gesticht is. Het is dus een historisch belangrijk gebied (waar het ook nog eens wemelt van de leuke kroegjes).

De brug die je ziet, dat is een bekende, Sydney Harbour Bridge.

Wil jij ook live meekijken naar Sydney via de webcam van Sydney Cafe? Klik dan op de link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.