12-16 september: Papercuts Comics Festival in Adelaide

0
108
Papercuts Comic Festival programma
Bron: Papercutscomicsfestival.com

Het Papercuts Comics Festival vindt plaats in Adelaide van 12-16 september. Dit vijfdaags festival draait volledig om comics en graphic novels.Comics zijn populair. Niet alleen de papieren versie, maar ook als film, serie of game. Van 12 tot 16 september vindt in Adelaide het Papercuts Comics Festival plaats. Vijf dagen waarin het draait om comics en graphic novels.

Programma Papercuts Comics Festival in grote lijnen

Papercuts Comics festival wil de culturele reputatie van Adelaide gebruiken om de passie voor comics te delen. Dat doen ze met een vijfdaagse comic-festival waarin het programma waarbij elke dag een ander thema heeft:

Dag 1 (12 september 2019): Artists in Conversation

Het festival heeft drie ‘prominente comic creators’ weten te strikken, namelijk Dean Rankine, Mandy Ord en Greg Holfeld. Door deze drie artiesten met elkaar in gesprek te laten staan, ontstaat een breed beeld van de comic scene. De organisatie noemt dit ‘een perfecte kans om een breed overzicht te krijgen van wat het medium te bieden heeft, van introspectieve autobiografie tot TV cartoon adaptaties’.  Ook krijg je een leuk inkijkje achter de schermen.

Waar: Dymocks Adelaide, 135 Rundle Mall, Adelaide
Tijd: 18:00 – 20:30
Prijs: Gratis
Reserveren: Verplicht, via EventBrite

Dag 2 (13 september 2019): Comic Launch en opening expositie

Op de tweede dag van het Papercuts Comics Festival opent er een unieke expositie van originele hand-getekende comics. Ook worden er op deze dag twee nieuw comics gelanceerd ‘Storm Clouds: Collected’ en ‘Dead Ends II’. Meer informatie over de tentoonstelling en de boeken vindt je hier.

Waar: Greenlight Comics, 18 Stephens Place, Adelaide
Tijd: 17:00 – 21:00
Prijs: Gratis
Reserveren: Verplicht, via Facebook

Dag 3 (14 september 2019): Talking pictures

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat is de kracht van comics. Op deze derde dag komen een aantal comic makers bij elkaar om kunst en performance te combineren tot een ‘multimedia storytelling experience’. Hoe dat er concreet uitziet? Ze lezen voor uit eigen werk, terwijl op een groot scherm het bijbehorende artwork wordt getoond.

Waar: Scott Theatre, University of Adelaide, Kintore Ave
Tijd: 18:30 – 21:00
Prijs: Gratis
Reserveren: Verplicht, via EventBrite

Dag 4 (15 september 2019): Comic markt

Na drie dagen comics wil je misschien wel een boekje kopen. Dat kan op de comic markt van het Papercuts Comics Festival, waar de comic creators zelf hun werk verkopen. Met meer dan 40 standhouders valt er genoeg te snuffelen. Van psychedelische superhelden tot tranentrekkende autobiografiën, er is voor elk wat wils. Veel van de verkopende comic tekenaars zijn in de Australische comic scene al redelijk bekend, maar het festival biedt ook een podium aan opkomende namen, zoals Donut Noodles, Comic Bros Ink en NOt Mind Comics by Olive.

Waar: North Adelaide Community Centre, 176 Tynte Street, North Adelaide
Tijd: 11:00 – 17:30
Prijs: Gratis
Reserveren: via Facebook

Dag 5 (16 september 2019): Comics with Friends and Strangers

Comicswithfriendsandstrangers-foto
Bron: Papercutscomicsfestival.com

Op deze laatste dag van het Papercuts Comics Festival mag je zelf aan de slag. Na een paar dagen gehoord en gezien te hebben hoe het maken van comics precies werkt, zullen je handen jeuken. Tijdens ‘Comics with Friends and Strangers’ ga je lekker met anderen aan de slag. Het initiatief begon al in juni 2013 (en won in 2014 een prijs als ‘Beste project door of voor jonge mensen in SA’. Het is een maandelijks event, maar deze is speciaal, want het zou zomaar kunnen dat een paar van de betere comic creators langs komen. Ze zijn immers tóch al in de stad.

Waar: Box Factory Community Centre, 59 Regent St. South, Adelaide
Tijd: 17:30 – 21:30
Prijs: Gratis
Reserveren: via Facebook

Meer informatie over Papercuts Comics Festival

Voor meer informatie over het programma en de geschiedenis van het Papercuts Comics Festival, en voor meer informatie over comics in het algemeen, is een bezoekje aan de website zeer aan te bevelen.

DELEN
Vorig artikelGluren naar Aussies (20): Victor Harbor (SA)
Volgend artikelLuxe cruise door Sydney Harbour
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.