Aussies uit hun dak vanwege buitenaards invasieleger

14
4227
Buitenaardse wezens op backpack-avontuur?

Een buitenaards leger op weg naar Australië? De Marsmannetjes komen! Althans, dat lijken een aantal Aussies te denken naar aanleiding van een filmpje dat vandaag online verscheen.

Het filmpje is gemaakt op Tasmania en lijkt een vuurbal te tonen die door de lucht schiet. UFO-gelovigen hebben hun conclusie al klaar: dit is de dag dat we voor het eerst kennismaken met buitenaardse beschavingen.

De regering is wat minder prozaïsch. Een woordvoerder van Airservices Australia, de club die zich op federaal niveau met de luchtvaart bezighout, vertelt dat het niets anders is dan een vliegtuig dat voorbij kwam vliegen.

Samenzwering

Maar ja, vertel dat maar aan de believers. Net zo min als dat ze accepteerden dat het crashende object in Roswell (1947) geen vliegende schotel was maar een weerballon wijzen ze ook deze officiële verklaring af.

Op facebook, altijd een goede bron van betrouwbare informatie, reageerde UFO-afficionado’s voorspelbaar: “Wat verwacht je dan dat de regering zal zeggen?”

En hoewel het filmpje inderdaad best fascinerend is, biedt het weinig bewijs dat de vurige bal inderdaad van buitenaardse origine is. Zelf denk ik in eerste instantie aan een klein wolkje dat door een vliegtuig is vervormd en de zonsopkomst weerspiegelt. Ook wekt de video bij mij niet de indruk dat het object zich bijzonder snel voortbeweegt. Maar dat kan natuurlijk komen door de afstand.

Experts geven een zelfde verklaring, dat de condenssporen van een vliegtuig mooi in het licht vielen.

Vliegtuig? Nah.

Mijn indruk wordt gelogenstraft door een andere “expert” op facebook: “Dit is verdomme geen vliegtuig. Word wakker man… vliegtuigen laten geen vlammen achter, dus wat denk je er godverdomme van je ogen te openen en eens om je heen te kijken”, heeft één reaguurder bekend gemaakt.

OK, fair enough. Het ziet er inderdaad niet uit als een vliegtuig. Maar wat dan wel? Wat denk jij? Aliens die op backpackvakantie gaan, of toch iets anders? Oordeel zelf:

 

The Big Alien

Op zich zijn UFO-sightings best lucratief. Zo herinner ik me nog een roadhouse in Wycliff Well. Dat ligt ergens in de buurt van de grens tussen South Australia en Northern Territory dat geheel gewijd was aan de UFO waarnemingen van jaren ervoor. Mogelijk dat dit filmpje voor Tasmania een soortgelijke toeristische attractie oplevert. Na de Big Pineapple, Big Koala nu ook de Big Alien?

 

DELEN
Vorig artikelGrampians NP: Adventure Sports mekka – en méér
Volgend artikelAustralische dieren – De Roodnek Wallaby
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

14 REACTIES

  1. Jij schrijft echt leuk! Ik vind het zelf opzich wel op een UFO lijken, maar ik geloof eigenlijk niet eens in dat soort dingen, haha. Ik weet alleen niet wat het dan zou moeten zijn 🙂

  2. Ik ben vooral verbaasd over de kwaliteit van de camera waarmee ingezoomed wordt. Lijkt me redelijk onwaarschijnlijk om vanop zo’n afstand nog zo scherp en duidelijk beeld te geven als je tot zo dicht inzoomed… en dit doet me dan weer denken in de richting van “fake”.

  3. Hmm, ik blijf het toch lastig vinden om hier uitspraken over te doen, haha. Interessant is het wel! Ik ga je artikel doorsturen naar mijn broertje, want hij is een rasechte complotdenker. Die wil hier altijd meer over weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.