Bosbrand veroorzaakt massaslachting onder kangoeroes

0
130
Bosbranden Bribie Island

Schokkend nieuws voor de liefhebber van kangoeroes, een piloot die over Bribie Island vloog zag dat het strand bezaaid lag met dode dieren.

Bribie Island, een van de drie grote zandeilanden bij Moreton Bay (Queensland) is een populaire vakantiebestemming met veel campings en resorts.

Afgelopen woensdag en donderdag braken op het eiland verschillende branden uit. De oorzaak van de branden is nog niet bekend. Toeristen werden geëvacueerd terwijl blushelicopters aan het werk gingen om het vuur te doven. Ook worden her en der gecontroleerde branden gesticht om daarmee te voorkomen dat de brand helemaal uit de hand loopt.

Niet alleen mensen, ook dieren slaan natuurlijk op de vlucht. Maar dat bleek tevergeefs, zoals blijkt uit foto’s waarop 40 dode kangoeroes op het strand liggen. Volgens deskundigen sloegen de dieren op de vlucht toen branden bij Top Swamp en de Ocean Beach camping snel om zich heen grepen.

De brand is, zo wordt gezegd, inmiddels min of meer onder controle. Een woordvoerder van de autoriteiten vertelde dat alleen het noordelijke deel van het eiland nog in brand staat: “Queensland Parks and Wildlife Services zal de branden het gehele weekend blijven monitoren om het onder controle te houden. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.”

De autoriteiten vragen bewoners en bezoekers van het eiland om gewonde dieren te melden: “Wanneer je een ziek, gewond of verweesd dier aantreft, raak dit dier dan niet aan in een poging het te helpen. Bel in plaats daarvan de RSPCA op nummer 1300 ANIMAL (1300 264 625) of neem contact op met de lokale boswachter”

Bron: News.com.au

DELEN
Vorig artikelAussie boeren smokkelen sperma in shampooflessen
Volgend artikelGluren naar Aussies (18): Thomson Reservoir
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.