De premier heeft geen flauw benul

0
193
#scottydidntknow

Stel, je bent premier van een land. Dan is de kans groot dat je een website hebt. Toch? Natuurlijk kun je die niet zelf bijhouden, je hebt tenslotte een land om te runnen. Daar heb je een team voor. Dan kan er niets mis gaan. Toch…?

Dat dacht Scott Morrison ook. Hij is premier van Australië. Helaas heeft hij zijn webteam niet helemaal op scherp staan, want toen de registratie van zijn webdomein verliep, vergaten hij en zijn team het te vervangen. Dus *poef*, weg website.

Op zich geen probleem. Je belt snel even je host en je regelt het en zet de boel weer online.

Maar helaas, iemand was Morisson voor. Jack Genesis houdt zich professioneel bezig met “Digital Assets” en de beveiliging daarvan. Hij was er als de kippen bij om de verlopen domeinnaam te claimen. Zoals ze zelf zeggen: zo een domein koop je meteen, om daarna na te denken over wat je ermee wilt doen.

Scotty doesn’t know

Wat Jack ermee wilde doen is duidelijk: even lekker zichtbaarheid voor zijn IT bedrijf genereren. Dus gooide hij een liedje “Scotty doesn’t know” op de site en een link naar een artikel over hoe belangrijk het is je website veilig te houden.

Jack maakt inderdaad een statement dat een kwaadwillende allerlei nare acties had kunnen uitvoeren met de nieuw overgenomen websites. Maar, zo zegt hij, hij heeft contact opgenomen met de PM om de site weer over te dragen.

In de tussentijd staat PM Morrison ongelofelijk voor aap (maar leert hij een belangrijke les) en krijgt zijn bedrijf de aandacht en naamsbekendheid waar het Genesis om te doen was.

Zelf even kijken? Wees er snel bij, want dit zal natuurlijk niet lang duren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.