Een droom komt uit: Bacon festival in Sydney

10
3189
De MacDaddy (Foto: CarmenCDL - Instagram)

Het leven is geweldig om heel veel verschillende redenen. Eén van die redenen: Bacon (hmmm… Bacon).

Een cafe in Sydney besluit het leven te vieren met een Bacon Festival. Dit festival begint op 14 maart en duurt een ongelofelijk lange 12 weken. Is dit voor het eerst? Nee, want Cuckoo Callay (bij station Newtown) doet dit inmiddels voor de derde keer. Duidelijk een slim stukje promotie.

Vlezige films

De MacDaddy (Foto: CarmenCDL – Instagram)

Ter ere van dit heerlijke varkensvlees wordt het hele menu van deze pub vervangen door heerlijke vleesgerechten. Gerechten hebben inspirerende namen als “Some like it Hog”, of “Silence of the Hams”. Inderdaad, referenties naar bekende films. Andere filmreferenties: Frankenswine, the Black Swine, Reservoir Hogs, Jurassic Pork, Close encounters of the Bacon Rind en Slumhog Millionaire.

Om een idee te krijgen, Some Like it Hog is een stuk geroosterd brood gevuld met bacon en bananeneis. Verder bevat het pindakaas, bacon-snippers en gebruleerde banaan. Lekker? Geen idee. Maar… hey, er zit bacon op!

Ook keert de Mac Daddy terug. Dit is een onmogelijke culinaire combinatie van dubbelgerookte bacon, mac’n’chees met bacon en een gepocheerd ei, gegarneerd met een relish van tomaat en gebakken uitjes. En dit allemaal in een croissant gepropt.

Tja….

Als je het vergelijkt met een paar andere typisch Australische gerechten is dit nog niet eens zo héél raar…

10 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.