Oeps, verkeerde afslag…

0
158
Vliegtuig van British Airways landt op Edinburg in plaats van Dusseldorf (Foto: Pixabay)

Echt, sinds de introductie van navigatiesystemen en mobiele telefoons met navigatie is het leven van de reiziger een stuk makkelijker geworden. Aan de andere kant: vroeger wilde ik nog wel eens hele bijzondere plekken ontdekken, puur doordat ik een afslag had gemist.

Maar soms gaat het wel heel erg mis en zijn de ontdekkingen wel héél onverwacht. Een groep passagiers van British Airways kan daarover meepraten.

Probleemloze vlucht

De vlucht verliep zonder problemen. Het cabine personeel had netjes de safety briefing gedaan en 80% van de passagiers lette helemaal niet op. De drankjes werden geserveerd, de tax free catalogus ging rond. Alles was zoals het hoorde. Zelfs de landing in het Schotse Edinburg was zo comfortabel als maar zijn kon.

Er was echter één probleempje: de passagiers wilden naar Dusseldorf in Duitsland.

Verkeerd plan

Oorzaak van deze enorme blunder: de partij die verantwoordelijk was voor het indienen van de vluchtplannen bij de luchtverkeersleiding had het verkeerde vluchtplan ingediend.

Tijdens de vluch gaf de luchtverkeersleiding netjes de juiste instructies om in Edinburg te komen. En omdat deze overeenkwamen met het vluchtplan dat de piloot volgde viel niemand iets op.

“Raise your hands, please”

Tenminste, totdat de piloot via de intercom aankondigde dat ze de landing bij Edinburg gingen inzetten. Een bezorgde passagier vroeg aan de steward of dit wel klopte. Dit leidde tot verwarring, totdat de piloot via de intercom vroeg: “Wil iedereen die naar Dusseldorf wil zijn hand opsteken”.

Alle handen gingen omhoog, waarop de hele crew (ongetwijfeld met het schaamrood op de kaken) de landing voltooide en ondertussen contact zocht met de juiste instanties.

British Airways gaat in een persverklaring door het stof: “We hebben ons bij onze passagiers verontschuldigd voor deze onderbreking van hun reis en zullen met elk van hen contact opnemen”

Sommige passagiers kunnen er echter wel om lachen, zoals Son Tran, die via Twitter contact opneemt met British Airways: “Kunt u misschien uitleggen hoe mijn vlucht van Londen naar Dusseldorf in Edinburg is geland? Hoewel ik het een interessant concept vind, geloof ik niet dat iemand in dit toestel de Mystery Travel Lotto heeft gekocht”.

7P

Zo zie je maar hoe belangrijk het is je van te voren goed te oriënteren. Misschien had British Airways zich moeten houden aan het mantra van het Britse leger, de 7Ps: Proper Planning and Preparation Prevents Piss Poor Performance.

Onze tip voor jou als backpacker: vertrouw niet alleen op je telefoon, maar neem ook ouderwetse papieren landkaarten mee. Die doen het namelijk altijd, ook als je batterij op is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.