Het Working Holiday Visa gaat op de schop

0
480

Hadden ze daar niet wat eerder mee kunnen komen? Nog geen week nadat we het artikel over de diverse visa waarmee je naar Australië kunt reizen hebben geactualiseerd, komt de Australische regering met een konijn uit de hoge hoed. De voorwaarden voor het Working Holiday Visa (WHV) worden verruimd.

Reden voor de wijziging is dat de Australische boeren het steeds lastiger vinden om aan mensen te komen. Wat verandert er precies?

Geen quotum meer

Tot nu toe geldt er een maximum aantal Working Holiday Visa dat jaarlijks wordt toegekend. Dit maximum komt te vervallen.

Leeftijdslimiet

De leeftijdslimiet voor het Working Holiday Visa wordt “voor een aantal landen” verhoogd van 30 naar 35 jaar. Het is nog onduidelijk of Nederland tot deze groep landen behoort, maar de relatie tussen Nederland en Australië is altijd erg goed geweest. Dus dat biedt hoop.

3 jaar

Ook de maximale verblijfstijd wordt verlengd. Onder de oude regels was het al zo dat je een tweede jaar in Australië mocht verblijven wanneer je minimaal drie maanden (aantoonbaar) hebt gewerkt in het toerisme, landbouw, de bosbouw of de visserij.

Maximaal dienstverband

Om te voorkomen dat backpackers de banen van Aussies zouden stelen, gold altijd de regel dat je niet meer dan 6 maanden voor één werkgever mocht werken. Maar ja, Australië kampt juist met een tekort aan handjes. Premier Morrisson: “Mijn eerste prioriteit is dat Australiërs Australische banen krijgen. Maar als dit niet mogelijk is, moeten we ervoor zorgen dat we onze boeren niet laten bungelen terwijl hun oogst ligt weg te rotten.”

Dus wordt je nu aangemoedigd om tot een jaar bij dezelfde werkgever te werken. Zo hoopt de regering om boeren te helpen om bedrijfsmatig het hoofd boven water te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.