Koala aan de pil omgeving Adelaide?

0
226

Stel, je hebt een dier dat met uitsterven wordt bedreigd. En dat dier is ook nog eens een symbool voor je land. Wat doe je dan, wanneer het zich ergens ineens heel goed blijkt voort te planten?

Deze ontwikkeling doet zich voor bij de koala’s in de omgeving bij Adelaide. Reden voor een feestje zou je denken, maar natuurbeschermers zijn niet erg blij. Integendeel, er wordt een geboortebeperkingsprogramma voor koala’s ingesteld. Dat lijkt bizar, want de koala dreigt uit te sterven. Volgens wetenschappers zou dit knuffelbare diertje rond 2050 in New South Wales helemaal verdwenen zijn. Maar er blijkt een goede reden voor te zijn dit controversiële plan.

Voedsel

De omgeving van Adelaide telt naar schatting 200.000 koala’s. Dat lijkt goed nieuws, maar het betekent dat er per hectare bos ongeveer 13 koala’s aan de bomen aan het knabbelen zijn. En dat zijn er teveel. Dat is te zien aan de bomen, die massaal te lijden hebben aan bladverlies. Eigenlijk kunnen de Australische eucalyptusbossen maar 1 koala per hectare verwerken.

Anti-conceptie bij koala’s?

Hoe doe je dat? Anti-conceptie bij Koala’s? Ik heb even snel gegoogled op “Koala condoom” (NSFW) en vond veel plaatjes van koala’s, plaatjes van condooms en allerlei links naar ondeugende webshops. Maar niets over geboortebeperking bij koala’s.

De pil dan? Dat is niet heel praktisch, want hoe krijg je de dames-koala’s zover dat ze netjes elke dag een pilletje innemen? Er blijft maar één optie open. En dat is dan ook de manier die gekozen is: de koala’s krijgen een hormoon-implantaat waardoor ze onvruchtbaar worden.

Dat zou ervoor moeten zorgen dat de populatie weer afneemt, zodat de koala’s voldoende te eten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.