Koala Roadtrip

0
778
koala-kelly-roadtrip-adelaide1

Koala’s staan bekend als schattige, rustige en knuffelbare diertjes. Toch zitten er ook avonturiers onder. Zoals de Koala die inmiddels de naam “Kelly” heeft gekregen.

Haar trip eindigde met de komst van de hulpdiensten, nadat een automobilist in Adelaide de telefoon had gepakt om te melden dat er “rare geluiden” en “gehuil” uit zijn auto kwam.

koala-kelly-roadtrip-adelaide1Wiel

Jane Brister, Koala-specialist van Fauna Rescue (zeg maar, de Dierenambulance) vertelt dat ze Koala Kelly aantroffen achter een van de wielen van de truck. Een truck die net 15 km had afgelegd door Adelaide Hills.

koala-kelly-roadtrip-adelaide2
Het bevrijden van de onfortuinlijke koala had nogal wat voeten in aarde

De bestuurder was vanuit Adelaide Hills, waar hij woont, naar de stad gereden. Brister vertelt dat er gedurende de rit enkele mensen met hun koplampen hadden geflitst. De bestuurder dacht dus dat er iets met zijn auto was en stopte om te kijken wat er was. Op dat moment zag hij echter niets doordat het al donker was.

Bij aankomst in Adelaide hoorde de bestuurder het gehuil uit zijn auto komen en ontdekte hij de koala. De brandweer kwam ter plekke om het wiel te verwijderen, waarna Brister het knuffelbare buideldier probeerde te bevrijden: “Eerst zag ik alleen het gezicht en één poot. Ze zat vast achter het wiel, maar gelukkig niet aan de as. Het kostte me veel tijd en geduld om haar los te krijgen.”

koala-kelly-roadtrip-adelaide4Roadkill

Brister was verbaasd dat Kelly het er zonder ernstig letsel vanaf bracht. 80% van alle aanrijdingen met koala’s zijn dodelijk, maar Kelly had alleen wat kneuzingen en schroeiplekken. Wel blijkt de koala helaas een jong verloren te zijn.

Raadsel

Vooralsnog heeft niemand ook maar enig idee hoe het kan dat Kelly zichzelf in zo een netelige positie wist te brengen. Het is niet een plek waar koala’s zich normaal gesproken verbergen en de bestuurder gaf aan dat hij niet gemerkt had dat hij iets geraakt had.

De koala heeft trouwens de naam gekregen van een van de brandweerlieden die bij de bevrijding heeft geholpen. Kelly (de koala, niet de brandweerman) is na een week hersteltijd weer uitgezet in een gebied waar veel voedsel is. “Uiteindelijk is het puur mazzel dat ze het heeft overleefd. Het was geweldig haar weer uit te kunnen zetten”, aldus Brister.

Bron: Sydney Morning Herald

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.