Pssst….eiland kopen?

0
173
Foto: AustralianIslands.com.au

Op een onbewoond eiland, daar zou ik willen zijn. Het is inmiddels al een heel oud liedje, van Kinderen voor Kinderen, maar volgens mij kent iedereen het wel. Maar waarom zou je zomaar een willekeurig eiland bezoeken, als je ook gewoon je eigen eiland kunt bezitten?

Het kan in Australië. Daar staat Poole Island te koop. Dit is een van de eilanden van de Whitsunday Islands. De vraagprijs is AUS$ 1,2 miljoen. Een schijntje, want de gemiddelde huizenprijs in Sydney was in juni 2018 al AUS$ 1,14 miljoen. En omdat de eigenaar er snel van af wil, kan er nog gepingeld worden over de koopprijs.

Koraal

Een van de woningen op het eiland. Pure geschiedenis. (Foto: AustralianIslands.com.au

Het eiland is een droom voor iedereen die van snorkelen houdt, want het wordt omringd door koraalriffen. Je duikspullen kun je opslaan in een van de twee woningen (met schuur). Bang voor haaien? Dan zwem je lekker in het zoutwater-zwembad.

Het oudste pand op het eiland is pure geschiedenis, want gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. Gelukkig is het sindsdien wel gemoderniseerd. Het interieur blijft echter sober. Dit gebrek aan overdadige luxe wordt ruimschoots gecompenseerd door de briljante locatie, het geweldige uitzicht en de heldere wateren.

Het interieur is sober, maar het uitzicht maakt veel goed. (Foto: AustralianIslands.com.au)

Een bezoekje aan het vasteland is makkelijk, want een privé landingsbaan staat je ter beschikking. Alleen de helicopter of het vliegtuigje moet je er nog wel even bijkopen.

Familiebezit

Poole Island is de afgelopen decennia in handen geweest van dezelfde familie, maar de 93-jarige eigenaar vindt het nu wel welletjes. Want tja, eigenlijk kwamen ze er toch al bijna nooit meer. Het is ook zo een eind vanuit Melbourne, waar zijn familie woont. Doordat het privé bezit is geweest voelt het eiland nog echt aan als een thuis, in plaats van een toeristenresort. “Dit is de plek waar de kinderen opgroeiden”, aldus de verkoopmakelaar.

Nu ik er zo over nadenk, het lijkt me wel wat. Heb jij nog geld over om te doneren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.