Sommige ouders…

0
283

Ik denk dat iedereen het wel kent: ouders die niet zo goed weten wanneer ze het even moeten loslaten. Superfrustrerend, vooral als jij degene bent die continu de aandacht krijgt. Ook als je er even geen zin in hebt. Je zou bijna naar Australië gaan om even rust van je ouders te krijgen, ware het niet dat je tóch al genoeg redenen hebt om Down-Under te gaan. Maar ook in Australië kunnen ouders er wat van, zo blijkt uit een bericht van News.com.

Gepest kind

Het betreft een vader die drie kinderen op een school had zitten en erg fel voor de belangen voor één van hen opkwam. Volgens de vader werd zijn kind op school gepest. Nu is pesten een serieuze zaak, dus het is prijzenswaardig dat hij contact met school opnam. Alleen…. 66 emails in drie maanden is wel heel erg veel.

De vader zegt dat hij alleen maar “wil dat (zijn) kinderen op school net zo worden behandeld als elke ander kind, en dat ze een goede opleiding krijgbinnen een school hoort geen toxische cultuur van pesten te heersen. “

Tot zijn verbazing werd hij ineens zelf beschuldigd van het pesten van de school. Docenten werden gek van hem en de man kreeg een contactverbod opgelegd.

Niet alleen is het hem nu verboden om de school te mailen, hij mag op geen enkele wijze meer contact opnemen met leerkrachten. Zelf vindt hij zijn eisen niet zo buitensporig: “Ik zei, we moeten dit bespreken. Er gaatiets fout in de communicatie, hoe kunnen we dit oplossen.”

Wat hij niet verwachtte, was dat hij onder een communicatie protocol zou worden geplaatst: “In plaats dat ze het gesprek met ons aangingen, was het antwoord dat ik teveel communiceerde”.

Bedreigingen door ouders

Of deze vader echt zo netjes was als hij beweert weten we natuurlijk niet. Maar de reactie van de school is beter te begrijpen wanneer we een blik op de cijfers werpen. Die cijfers vertellen dat 45% van alle rectoren op scholen te maken krijgt met dreigementen van ouders. Meer en meer ouders worden door ouders gepest; online, geestelijk en fysiek. Wat vooral opvalt is dat ouders (niet didactisch onderlegd) steeds vaker denken meer verstand van onderwijs te hebben dan ervaren en hoog-opgeleide professionals: “De rectoren willen niet luisteren, ze denken alles te weten”, zegt een ouder die bij een andere school door de beveiliging van het schoolterrein werd geëscorteerd.

Je kunt je kinderen ook te lang bij het handje nemen.

Henry Grossek is rector van een school in Victoria. Hij zegt over dit soort ontwikkelingen: “Het is erg stressvol, want je weet niet wanneer het ophoudt. Het vreet je op”. Sommige ouders eisen zelfs elke dag via een email geinformeerd te worden over de voortgang van hun kind.

Dus jij dacht dat jouw ouders erg waren? Het kan nog veel erger. En gelukkig is het telefoonnetwerk in Australië nog steeds niet dekkend en is internet er traag. Voldoende kansen om even onbereikbaar te zijn, dus.

Bron: News.com.au
Afbeeldingen: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.