Sydney een topstad?

0
246
Australie
Van bovenaf ziet Australïe er uit als één land. Maar als je inzoomt blijkt het te broeien.

Ben jij ook zo enthousiast over je aanstaande reis naar Australië? Of ben je nog aan het nagenieten van een heerlijke trip? Goede kans dat je met fijne gedachtes denkt aan de Sydney Harbour Bridge, het Sydney Operahouse en Circular Quai, om maar een paar dingen te noemen. Sydney is een topstad, aye?

Nou, niet als je een onderzoek van Time Out Index moet geloven. Zij deden onderzoek onder 34.000 respondenten om uit te zoeken wat de populairste steden zijn. Ze ondervroegen hiervoor inwoners van 48 steden. Sydney bungelt op de 39e plaats. Dat betekent, aldus News.com.au dat er slechts 9 steden zijn die nog beroerder zijn dan Sydney.

Gechargeerd, maar pijnlijk

Nu is die conclusie natuurlijk niet helemaal terecht, want er zijn wel wat meer steden op de wereld dan de 48 onderzochte steden. En uit ervaring kan ik stellen dat er écht wel beroerdere steden bestaan. Maar toch slaat News.com.au de spijker wel een beetje op de kop met haar clickbait-titel: het ego van de Aussies is toch wel een beetje geraakt.

De lage score van Sydney zat hem vooral in het uitgaansleven. Sydneysiders zouden liever naar de sportschool gaan, dan een avondje stappen.

Nee, dan die grote rivaal van Sydney: Melbourne. Deze stad haalde de tweede plaats, vooral vanwege de levendige music scene. Melbourne was de op-een-na-meest creatieve stad, de op-een-na-gelukkigste stad en stond aan de top voor het eten, drinken, uitgaansleven en de manier waarop meerdere culturen samenkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.