Toegang Uluru-Kata Tjuta National Park fors duurder

0
212
Uluru, de bekendste steen ter wereld, ligt in Australië

De entreeprijzen voor Uluru-Kata Tjuta National Park gaan volgend jaar omhoog. Dat maakt Parks Australia bekend.

Nadat het beklimmen van Uluru vorige week verboden werd, is vandaag een ander nieuwtje bekend gemaakt over Uluru-Kata Tjuta National Park. Entree tot het park wordt een stuk duurder. 52% Duurder, om precies te zijn.

De Australische nieuwszender ABC meldt dat Parks Australia toeroperators heeft medegedeeld dat de entreeprijzen vanaf 1 november 2020 fors duurder worden.

De prijsstijging is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs wordt hoger voor inwoners van het Northern Territory en volwassenen (18+). Daar staat tegenover dat kinderen en motorrijders het park voortaan gratis in mogen.

Een toegangsticket voor drie dagen voor volwassenen stijgt in prijs van AUS$ 25 naar AUS$ 38. Een jaarkaart kost voortaan geen AUS$ 32,50, maar AUS$ 50.

Volgens Parks Australia is de prijsstijging redelijk, want in lijn met de inflatie sinds de laatste prijsstijging. Maar omdat de laatste prijsstijging van de toegangstickets tot Uluru-Kata Tjuta National Park 16 jaar geleden is, tikt die inflatiecorrectie wel stevig aan. Toch is de prijsstijging noodzakelijk, aldus Parks Australia, omdat de kosten van het onderhoud in de afgelopen jaren wél stegen.

Uluru-Kata Tjuta National Park nog steeds een koopje

En trouwens, ondanks de stijging is de prijs nog steeds heel laag. “Het kost een volwassenen AUS$ 98 per dag om Kilimanjaro National Park te bezoeken, AUS$ 98 per dag om Machu Picchu te bezoeken en een jaarkaart voor de Grand Canyon kost AUS$ 96 – bijna het dubbele van wat een jaarkaart voor Uluru-Kata Tjuta National Park gaat kosten”, zegt een woordvoerder van het park.

Raar

Volgens Stephen Schwer, de baas van Tourism Central Australia is het raar
dat de prijzen niet elk jaar een beetje aangepast is: “Een van de grootste zorgen die we hebben is dat elk jaar een kleine prijsstijging voor iedereen acceptabel is. Maar een sprong van 52% in één keer doet echt pijn.”

Ook toeroperators maken zich zorgen, want veel van hen hebben al reizen verkocht voor 2021, waardoor hun marge ineens een stuk minder wordt.

DELEN
Vorig artikelGluren naar Aussies (27): Noord-Sydney
Volgend artikelDit zijn de 6 verborgen pareltjes in Australië
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.