Waar zijn vrouwen veilig? Jep, Australië!

0
164
Afbeelding van een vrouw op het vliegveld.
Van alle landen waar je naartoe kunt reizen is Australië het meest veilig voor vrouwen. (Foto: Pixabay)

In Australië kunnen vrouwen veilig over straat. Meer nog dan in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek.

Is een land veilig voor vrouwen? Dat is nu echt een vraag waar ik, man, me nooit echt zorgen over hoef te maken. Misschien dat dat veranderd als ik ooit een dochter heb, maar tot dan ben ik in de gelukkige positie dat ik me geen zorgen hoef te maken of een land veilig is voor vrouwen.

Aan de andere kant, vrouwen worden op hun reizen natuurlijk blootgesteld aan risico’s waar ik als man niets van te vrezen heb. Dus als een land voor vrouwen veilig is, zal het voor iedereen een stuk veiliger zijn. Toch?

Hoe veilig is de vrouw? Wereldwijd onderzoek

Een Zuid-Afrikaans marktonderzoek, genaamd New World Wealth heeft al in april een onderzoek gepubliceerd met de titel “Global Wealth Migration Review”. Niet echt boeiend leesvoer, zou je zeggen. Maar het staat er echt, op pagina 27: “Australië is onlangs beoordeeld als het veiligste land ter wereld in onze jaarlijkse “woman safety ratings”.

Australië is veiliger voor vrouwen dan Nederland

Andere landen waar je als vrouw veilig over straat kunt zijn Malta, IJsland, Nieuw-Zeeland en Canada.

Australië is uitgeroepen tot het land dat het meest veilig is voor vrouwen. Dat is toch reden tot juichen? (Foto: Pixabay)

Vooral voor backpackers is Nieuw-Zeeland natuurlijk interessant. Je bent er immers al bijna, reden dat veel backpackers in Australië ook een maandje Nieuw-Zeeland meepikken. Ook daar hoef je je als vrouw geen zorgen te maken over je veiligheid.

Nederland minder veilig voor vrouwen?

In het rijtje van veiligste landen per regio valt de aanwezigheid van Nederland op. In Europa doen vooral Malta, Monaco, IJsland en Zwitserland het goed. In Australië ben je als vrouw dus veiliger dan in Nederland!

Overigens blijft het altijd een goed idee om alert te blijven. Want er blijven natuurlijk altijd incidenten. Blijf dus altijd nadenken, of je nu vrouw bent, of man!

Waarom onderzoekt een marketingbureau dit?

Waarom ze dit onderzoeken? “De veiligheid van vrouwen is een van de beste indicatoren om het langetermijn groeipotentieel van een land te meten.” Er zou een 90%-correlatie zijn tussen de economische groei en vrouwvriendelijkheid van een land, aldus de onderzoekers.

Er blijven natuurlijk altijd incidenten. Blijf dus opletten en nadenken. Of je nu vrouw bent, of man!

Overigens rapporteren de onderzoekers dat het in lang niet alle landen erg veilig is. Van de 195 onderzochte landen hebben slechts 58 enigszins betrouwbare misdaadstatistieken. Ruim driekwart van de landen heeft dus misdaadcijfers waarop je niet kunt vertrouwen.

In het onderzoek is uitgegaan van de betrouwbare cijfers rondom misdaden als verkrachting en aanranding, mensensmokkel, slavernij en geweld tegen vrouwen.

DELEN
Vorig artikelKoala uitgestorven?
Volgend artikelMeest gemaakte fouten bij mountainbiken
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.