Waarom je altijd flipflops moet dragen.

0
526

LET OP: Lees niet verder als je snel misselijk wordt…

Ah, zomer in Australië. Zon (zonnebrand) en lekker naar zee. Fijn met je voeten in het zand. Altijd lekker. Maar alsjeblieft: zorg dat je slippers meeneemt. Want als je dat niet doet, kan je dat duur komen te staan.  Het verhaal van Joanne Hall leert ons waarom. (Waarschuwing: dit artikel bevat schokkende foto’s. Lees niet verder wanneer je daar niet tegen kunt).Lekker genieten van de Australische zon, het strand en de zee.  Dat was het idee van Joanne Hall. Deze 25-jarige dame trok eind vorig jaar naar het strand van Fremantle voor een lekker zonnige dag.

Nou ja, lekker zonnig. Zeg maar rustig dat het bloedheet was. De officiele temperatuur was 42,4 graden Celsius. Aangekomen op het strand zette Joanne een sprintje naar de zee in.

Daarbij had ze niet nagedacht over de temperatuur van het zand. Waarom zou je ook? Dat had nare -en pijnlijke- gevolgen voor haar!

Brandend zand

“Het zand was enorm heet en ik rende vanaf de rand van het strand naar de zee”, zo vertelde ze aan een krant.

Dat was een vergissing. Een grote vergissing, die haar snel duidelijk werd.

Ze verging van de pijn. Joanne verteld dat ze bijna flauwviel van de pijn. “Ik bleef ze minstens een half uur spoelen (met koud water) tot mijn broer, stiefvader en zijn vriend kwamen om me van het strand naar de auto te tillen”.

Aangekomen in het ziekenhuis werd haar pijnstilling toegediend en werd de verbrandde huid verwijderd. Joanne zal de rest van de zomer moeten doorbrengen in een rolstoel.

Foto's zijn door Joanne Hall zelf openbaar gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.