Ben jij van plan om in 2022 te gaan backpacken? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Backpacken is natuurlijk best wel spannend, dus goed voorbereid zijn is belangrijk. Wij helpen je op weg!

1. Zorgverzekering

Het is belangrijk dat je wel goed verzekerd bent als je op reis gaat. Voor je zorgverzekering maakt het uit of je buiten Europa reist of in Europa. Ga je langer dan een jaar? Dan kan het zijn dat je je niet in Nederland kan verzekeren. Check dit dus voor je op vakantie gaat! Daarnaast is het voor Australië (of elke andere verre bestemming) goed te kijken naar de verschillende COVID-dekkingen. 

2. Corona

Door de Coronacrisis wordt reizen steeds lastiger. We hopen natuurlijk dat de situatie in 2022 anders wordt, maar we moeten er nog wel rekening mee houden. Check altijd van tevoren hoe de huidige Coronaregels zijn in Australië. Vooral met backpacken is het belangrijk dit van tevoren uit te zoeken.

3. Backpack rugzak

Een goede backpack rugzak is erg belangrijk. Het is al heel wat om met een backpack op vakantie te gaan. Het is dan wel zo fijn als deze comfortabel en handig is. Investeer in een backpack, dit kan enorm veel schelen tijdens je vakantie. Het is fijn om een backpack te hebben met veel vakjes zodat je alles gemakkelijk terug kan vinden. Ook moet de backpack natuurlijk lekker zitten.

4. Vaccinaties

Voor sommige landen moet je bepaalde vaccinaties halen, zo ook voor een reis naar Australië. In landen waar vaak gebackpackt wordt komt dit vaak voor. Die hier van tevoren onderzoek naar zodat je zonder problemen het land in komt. Alle informatie voor vaccinaties voor je reis naar Australië kun je vinden op de site van de GGD of het verkeersbureau van Australië.

5. Voorbereiding

Wanneer je gaat backpacken kun je niet veel spullen meenemen. Het is daarom van groot belang dat je van tevoren weet waar je heen gaat en hoe het klimaat hier is. Zo kun je hierop voorbereiden en de juiste spullen en kleding meenemen. Je wilt niet de hele dag sjouwen met spullen die je uiteindelijk niet gebruikt of draagt…

6. Fysiek

Het ligt er natuurlijk aan op welke manier je het doet, maar over het algemeen kan backpacken fysiek best wel zwaar zijn. Vaak wordt dan ook de fout gemaakt dat mensen teveel in een keer willen zien en er eigenlijk niet genoeg van genieten. Plan bijvoorbeeld soms een dagje strand tussendoor. Je moet ook kunnen relaxen!

Vergeet niet van dit heerlijke avontuur te genieten. Wij weten zeker dat je een geweldige tijd tegemoet gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk. Heel veel plezier met de voorpret!